El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi denuncia les "deficiències" en el contracte del bus urbà

Bus urbà a Alcoi / AM
Reclama que s'instal·la un mecanisme de còmput de passatgers que automàticament es passe a l'Ajuntament

Els de Màrius Ivorra recorden que "l’empresa és l’única que sap quants viatgers pugen al bus i facilita eixa informació de manera críptica i poc fluïda (Compromís ho ha demanat en diverses comissions)". Compromís recorda que era "condició sinequanon" que se solucionaren aquests problemes per a la seua aprovació

Anna Climent, regidora de Compromís Alcoi, recorda les "deficiències" que hi ha en l'actual contracte del bus urbà. Els nacionalistes recorden que era "condició sinequanon" que se solucionaren aquests problemes per a la seua aprovació. Compromís indica que part d'aquests encara persisteixen.

Quan es va aprovar la nova reestructuració de línies en la qual se’n perdia una, encara no estava obert el pont Paco Aura. La regidora Anna Climent assegura que "aleshores es van comprometre a què, una volta el pont en actiu s’analitzaria la viabilitat de les línies, en especial la que passa pel pont. I això no s’ha fet".

Compromís també posa l'accent en el còmput de passatgers: "l'empresa sempre declara que està en pèrdues perquè té pocs viatgers i l’Ajuntament ha d’abonar la diferència perquè a la mercantil li siga rentable mantenir el servei". Els de Màrius Ivorra recorden que "l’empresa és l’única que sap quants viatgers pugen al bus i facilita eixa informació de manera críptica i poc fluïda (Compromís ho ha demanat en diverses comissions)". Sobre aquest fet, Compromís exigeix de nou, que s’instal·le un mecanisme de còmput per a què, automàticament, cada volta que puja un passatger a un autobús, a l’Ajuntament li aparega un apunt de registre on figure la data i hora, la parada on ha muntat i el tipus de bitllet, amb la finalitat que l'Ajuntament tinga "les seues pròpies estadístiques".

El comunicat de premsa de Compromís acaba dient que "la conflictivitat laboral torna a estar en boga, els treballadors denuncien precarietat laboral, contractacions anòmales, hores extraordinàries mal computades... i el govern no pot posar-se de perfil".