El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi denuncia que Francés ha regalat la gerència de Salut Pública a la candidata del PSOE en Gaianes i que, damunt, incompleix els requisits

L'Hospital d'Alcoi

Segons Ivorra "sembla que se’ls han pujat els fums als components del PSOE i pensen que ja no tenen límits per fer i desfer a voluntat, fins i tot quan parlem de temes tan seriosos com la salut pública o la prevenció de les malalties".

Denúncia pública de Compromís Alcoi per mitjà del seu portaveu, Màrius Ivorra, qui sosté que el govern de Toni Francés li ha regalat a una militant socialista el càrrec de directora de l'Àrea de Salut d'Alcoi. A més a més, diu que l'únic mèrit de Clara Pastor, candidata pel PSOE a Gaianes, és ser d'eixe partit perquè no té experiència en el ram i no es funcionaria. Des del govern han dit que respondran en les pròximes hores.

Ivorra acusa Francés de fer un nomenament  arbitrari, que no compleix el procediment i que afavoreix clarament una militant socialista. En concret, la persona assignada, segons Compromíis és Clara Pastor, candidata a l’alcaldia de Gaianes pel PSOE.

Compromís argumenta que per al nomenament de directius a Centres de Salut Pública, el Decret 192/2017 deixa clars uns límits i uns requisits mínims que Pastor no compleix. En primer lloc, la persona nomenada ha de ser funcionaria, "i la nova directora no es funcionaria ni prestava servei en cap centre sanitari, ni acredita experiència en gestió sanitària de cap classe. La realitat és que el seu mèrit és estar candidata a l’Alcadia de Gaianes pel PSOE", diu el comunicat enviat per la coalició aquest dimecres. 

Segons Ivorra "sembla que se’ls han pujat els fums als components del PSOE i pensen que ja no tenen límits per fer i desfer a voluntat, fins i tot quan parlem de temes tan seriosos com la salut pública o la prevenció de les malalties. Si el senyor Francés necessita «col·locar» a amics, que no ho faça amb els diners públics i molt menys a llocs tan importants, on ens juguem la salut pública de la nostra ciutat i les comarques, a més a més amb gent que no compleix els requisits exigits".

L'anterior director de Salut Pública

Segons Ivorra, la tasca realitzada pel fins ara director de Salut Pública, José Fenollar, "ha estat més que eficaç. Fins i tot la nova directora així ho admetia al diari Información afirmant que anava a realitzar una llavor continuista".

Ivorra qüestiona que si la tasca del senyor Fenollar ha estat reconeguda per tots els partits polítics, per què ara el volen substituir? "Parlem d’un senyor que ha lluitat contra la legionel·la, que porta de forma impecable les campanyes de prevenció i vacunació, i sobretot parlem d’una persona que té un currículum i experiència adient per a les nostres comarques que, com bé tothom sap, tenen un tarannà específic sanitàriament, ja que la legionel·la ha estat el taló d'Aquil·les durant molt de temps", diu el portaveu.

Ivorra insisteix en la valua de Fenollar en dir que "quan les persones fan bé la seua tasca han de ser reconegudes. El senyor Fenollar així ho ha fet durant molts anys i ho han acceptat tots els partits, fins i tot partits d’idiologies contràries. Parlem de la salut d’Alcoi i no poden haver-hi colors. Li demanem als socialistes expliquen públicament la seua elecció i perquè la Sra. Clara Pastor sense complir els requisits és la nova directora".