El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi fomenta la recollida de 9 tones de brossa en els voltants del Centre

El repte de neteja ha tingut lloc aquest 7 d'abril.

S'han hagut d'emprar més de cinc viatges del camió de brossa i tres operaris per a recollir les vora 9 tones de residus. 

Amb l'anomenat 'clean challenge' convocat per Compromís, Alcoi es troba un poc més net, 9 tones més net per a ser exactes. Aquesta és la quantitat de brossa que un grup de voluntaris convocats per la formació el passat diumenge va recollir als peus de la muralla medieval, prop del carrer Buidaoli.

Des de Compromís consideren que aquesta zona és un dels diversos abocadors clandestins que existeixen en el centre d'Alcoi, tot per la pràctica il·legal d'abandonar residus urbans o restes d'enderrocs d'obres en aquests paratges. El número 4 de la formació a les llistes municipals, Pierre Hernández, considera "molt preocupant que prop d'habitatges, i zones infantils, es consenten aquestes acumulacions de brossa, podent arribar a comprometre la salut pública".

En Compromís volen erradicar aquesta "falta d'educació mediambiental i sensibilització ciutadana" mitjançant campanyes de sensibilització. El mecanisme a què apunten és el contracte del servei de residus sòlids urbans i neteja urbana, que recull el desenvolupament d'accions concretes mitjançant campanyes de comunicació i conscienciació a la ciutadania.

L'abans i el després de les tasques de neteja.