El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi insta al govern municipal a reclamar l'1,5% cultural al Ministeri

Màrius Ivorra / AM
El termini acaba el dijous 17 d'agost i suposaria 1.700.000 euros

La formació nacionalista desconeix si el govern socialista ha presentat reclamació de l’1,5% cultural al Ministeri de Foment. Màrius Ivorra, portaveu de Compromís, demana celeritat en els tràmits, ja que "el termini acaba el pròxim 17 d’agost i ens sembla que enguany tampoc rebrem res per la ineficàcia del govern socialista, deixant de rebre 1.700.000 euros".

Segons Compromís, la forma de reclamar-ho és "molt senzilla" i és que el projecte que ha de presentar el govern de Toni Francés s'ha de destinar a "treballs de conservació, restauració, rehabilitació i consolidació, d'enriquiment del Patrimoni Cultural o a foment de la creativitat artística". Compromís afegeix que en cas de destinar-ho a immobles han de ser de titularitat pública i han d’estar declarats Bé d'Interés Cultural o tinguen iniciat l'expedient de declaració.

Ivorra assegura que "si novament perdem la possibilitat de rebre 1.700.000 d’euros demanarem responsabilitats al govern de Toni Francés per la falta de diligència en la gestió municipal".