El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi no debatrà amb Vox i demana “un cordó sanitari”

Màrius Ivorra / AM

Compromís també ha demanat "a la resta de partits democràtics de l'Ajuntament que se sumen a aquesta decisió".

La formació de Màrius Ivorra ha fet l’anunci després que “l’extrema dreta de Vox s'ha negat en repetides ocasions a condemnar-ho, inclús ha posat en dubte la seua veracitat”.

“Considerem que no es pot legitimar el feixisme, l'odi i la violència”. Amb aquestes declaracions, el portaveu de Compromís a Alcoi, Màrius Ivorra, argumenta que no debatrà amb Vox.

A continuació podeu llegar el comunicat complet de Compromís Alcoi:

Compromís Alcoi anuncia que no debatrà amb Vox


Ivorra: Després de les amenaces de mort a polítics progressistes cal que tots els partits de l'Ajuntament establim un cordó sanitari front a l'extrema dreta

Els últims dies diferents representants públics progressistes han rebut amenaces de mort, com l'enviament de cartes anònimes amb bales. L'extrema dreta de Vox s'ha negat en repetides ocasions a condemnar-ho, inclús ha posat en dubte la seua veracitat.

Davant d'aquests fets des de Compromís Alcoi han anunciat que no debatran amb Vox. El portaveu i regidor Màrius Ivorra ha declarat al respecte «Considerem que no es pot legitimar el feixisme, l'odi i la violència». En aquesta línia s'han manifestat també els portaveus de Compromís a les Corts Valencianes, que es van negar a participar d'un debat amb Vox a la Cadena Ser.


A més a més des de la formació valencianista han demanat a la resta de partits democràtics de l'Ajuntament que se sumen a aquesta decisió i Ivorra ha afirmat que creu «que cal que totes les forces democràtiques del nostre Ajuntament establim un cordó sanitari contra l'extrema dreta i consensuem com actuar enfront de l'odi que Vox promou a la nostra societat». El regidor, en referència als altres partits, ha afegit: «Front al feixisme, la unitat dels demòcrates». I seguidament ha convidat a la resta de partits a no assistir a debats amb Vox, com el proper programat per al dimecres 28 a Ràdio Alcoi, fins no consensuar una estratègia comuna dels partits demòcrates.

Per últim Compromís mostra la seua preocupació pels pactes del Partit Popular amb Vox. Per això demanen al PP que aclarisca si aquests pactes de govern amb la ultradreta arribaran a Alcoi i exigeixen als conservadors que s'allunyen fermament dels postulats feixistes.