El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi obri una enquesta a Facebook 'per veure què es fa amb el xaletet de la Plaça'

Enquesta popular en Facebook

Segons Màrius Ivorra, portaveu de Compromís Alcoi, la proposta triada de manera popular la farà arribar l'alcalde en acabar l'enquesta

La coalició valencianista proposa per mitjà de la xarxa Facebook que es vote per decidir quin ús podria tindre la casa construïda en la Plaça de l'Ajuntament per a promocionar la vida al centre. La proposta guanyadora eixirà de dues opcions: fer un xaletet a la Font Roja o una Casa Museu per a alcoians il·lustres.

La popularment anomenada "casa del 'Gran hermano' de la Plaça de l'Ajuntament" continua provocant debat en la ciutat. Primer, la plataforma 'malviure en el centre' va replicar la iniciativa i després des de Guanyar es va qüestionar econòmicament al ple municipal i ara, des de Compromís, s'enceta una enquesta amb la qual es pretén obtenir idees per a ubicar la casa -el xaletet segons Compromís- una vegada acabe la promoció per a la qual ha estat construïda amb un cost de 40.000 euros.

En el mur de Facebook de la coalició progressista s'ha penjat un primer post en el qual es demanen idees per a la casa. I ací hi ha de tot, sobretot crítiques per l'elevat cost. Quasi tots els participants, en clau d'humor i ironia, proposen per exemple, deixar-ho per a la Sagrada Família en la cavalcada de reis o cremar-la com una Falla "per a tindre una nova festa més a celebrar".

Altres responen amb plantejament més 'seriosos' com ara destinar eixos diners a ocupar persones o a pagar alguns mesos de lloguer a persones necessitades.

Dues propostes
En un segon post, Compromís tria ja dues solucions: O fer un xalet en la Font Roja (projecte que cueja legislatura rere legislatura sense que es formalitze) o crear un museu per a alcoians il.lustres.

Màrius Ivorra, portaveu de Compromís Alcoi, preguntat per ARAMULTIMÈDIA, ha dit que la proposta triada de manera popular la farà arribar l'alcalde quan acaben els 7 dies que estarà activa l'enquesta en la xarxa.