El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi tem pel futur de l'Alcoyano i demana raons pel descontrol als gestors de la SAD i a l'alcalde

Ivorra
  • Ivorra vol que li aclarisquen si l'Ajuntament atorgà la subvenció al Deportivo sabent que Hisenda els havia multat amb 400.000 euros.
  • Quin paper juga ara Juan Serrano com a president del Consell d'Administració?
  • La venda d'accions ha estat irregular? Qui ha comprat eixes accions?

Màrius Ivorra i Compromís ha mostrat públicament la seua preocupació per l'estat de salut del Deportivo i per la manera en la qual s'ha gestionat en els últims temps. Per aixìo demana informació els seus gestors i també a l'alcalde en entendre que des del govern municipal s'hauria de controlar on van i com s'inverteixen els 200.000 euros que cada any van a parar a l'Alcoyano des de les arques públiques.

L'Alcoyano podria estar ferit de mort i podria seguir els passos de l'Ontinyent, que va desaparèixer fa ara un any i mig. És el que Compromís vol evitar i per això ha emés un detallat comunicat on demana raons els actuals rectors del Deportivo per la seua gestió en la SAD i també a l'alcalde, Toni Francés.

Ivorra aclareix, en primer terme, que el seu partit defensa l'Alcoyano i els diners públics que cada any rep del consistori i que ascendeixen a 200.000 euros, a banda de la cessió de les instal.lacions municipals del Collao. Dit això, vol saber què passa ara mateix "en el major referent esportiu i una de les marques promocionals d’Alcoi més importants de la que gaudim des de fa més de 90 anys".

El portaveu de Compromís llança preguntes concretes que confia li les responguen en els pròxims dies i que aclaririen "les informacions que circulen per la ciutat i que fan referència a suposades irregularitats en el procés de constitució de la SAD de l’Alcoyano i la posterior gestió del club com són: l’aparició sobtada d’una multa de centenars de milers d’euros d’Hisenda, la venda de totes les accions per part del president del Consell d’Administració a un empresari de la província, la delicada situació econòmica amb rumors de presumptes delictes societaris, la pèssima gestió del club balafiant la subvenció pública que li atorga l’ajuntament".

Qui dirigeix el club, quin és el dèficit?

Compromís vol respostes a aquestes qüestions:

1.-L’aclariment detallat del destí de la subvenció anual al Deportivo que ascendeix aproximadament a 200.000 euros. En què s’inverteix? Es justifica adequadament?

2.-L’aclariment de si realment l’Alcoyano ha estat sancionat per Hisenda amb una multa de més de 400.000 euros i per quin motiu ha estat sancionat. Si és així, volem saber com es va permetre l’atorgament a una entitat sancionada per irregularitats fiscals d’una subvenció pública.

3.-Coneixia l’Ajuntament l’existència d’aquesta multa. En cas que així fora, per què no van intervindre i van analitzar el cas? En cas que l’alcalde no coneguera l’existència d’aquesta multa, es planteja ara anar als jutjats per a demanar responsabilitats?.

4.-Compromís està molt preocupada per la gestió actual de l’Alcoyano i dels seus rectors i directius. El president, Sr Serrano, presumptament li ha venut les accions a un empresari de la província però continua gestionant el club com a president del Consell d’Administració. Quin paper juga Serrano ara? Que va acordar l’alcalde d’Alcoi amb Serrano i l’empresari de la província, a un dinar fa pocs dies? Permetrà l’alcalde que continuen les presumptes irregularitats una nova temporada?

5.-La SAD a la que l’Ajuntament dota amb una copiosa subvenció ha registrat les diferents ampliacions de capital posteriors a la seua constitució? Ha convocat els seus accionistes recentment? El procés de venda d’accions del president i d’altre accionista majoritari ha estat comunicat a la resta d’accionistes?

6.-Quin dèficit real acumula el Deportivo i quina previsió pressupostaria planteja per a la temporada actual? Ha presentat pla de viabilitat la SAD per poder tornar a rebre novament la subvenció de l’Ajuntament d’Alcoi?

Entitat privada però amb diners públics

Segons Ivorra, és clar que es tracta d’una entitat privada, però gaudeix d’una subvenció pública de vora 200.000 euros que ix de les butxaques dels alcoians i les alcoianes, “i pel que es veu, el club navega sense rumb, ple de rumors i notícies molt preocupants. Hem de vetlar pels diners públics i per tant, li hem de demanar les justificacions pertinents”, afirma Ivorra.

Segons Ivorra, des del club tot es silenci, mirar cap a altre costat i amagar-se esperant que les coses dolentes passen a soles. ”Doncs, no, els aficionats del club i els alcoians no estem disposats a consentir-ho”, assegura el portaveu de Compromís.

Per a Compromís “són massa preguntes i molt preocupants que ens fa pensar que els actuals gestors de l’Alcoyano i tota la gent que els envolta podrien no haver fet bé les coses i l’Ajuntament d’Alcoi amb Toni Francés al capdavant ha estat el col·laborador necessari per a aplegar a aquesta situació. Volem informació i que l’Ajuntament actue i defense l’estendard de l’esport alcoià abans que siga massa tard”.