El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi "troba a faltar" millores en el sistema d'aigues de la ciutat

Xarxes als col·lectors de pluvials i/o clavegueram per tal d'arreplegar tota mena de residus / Foto d'arxiu

La regidora de Compromís Alcoi Anna Climent ha declarat que "a falta de pocs mesos per a què finalitze el contracte d’aigua d’Alcoi es troben a faltar moltes millores que podria haver implementat l’empresa Aquàlia".

La formació ha fet públiques una sèrie de propostes per a millorar el sistema d'aigües, les quals, segons la regidora Anna Climent, no serien sols "beneficioses per a la ciutat d’Alcoi, sinó també per al medi ambient del planeta".

Una d'elles consistiria a instal·lar unes xarxes als col·lectors de pluvials i/o clavegueram per tal d'arreplegar tota mena de residus, evitant així que aquests arriben al riu o al mar. Mesura que segons a formació és especialment necessària al llit del riu, jut quan s'ajunten el Riquer i el Molinar, on s'acumula una quantitat de brutesa "vergonyosa".

D'altra banda, també demanen que s'acostume a la població a beure aigua de l'aixeta, per tal de reduir la quantitat d'envasos derivats de la compra d'aigua mineral embotellada. En aquest sentit al·ludeixen al cas de Xàbia, on s'ha iniciat una campanya per a popularitzar el consum d'aigua de l'aixeta repartint unes ampolles de vidre promocionals.

L'última de les propostes fa referència a una tecnologia denominada 'smart water' amb què s'insereix en les canals d'aigua uns minisensensors que detecten les fuites d'aigua i permeten dirigir amb precisió el canvi d'una canonada en la qual es detecte una pèrdua d'aigua.