El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi vol que s'eliminen les exempcions fiscals als immobles de l'església

Les entitats religioses no paguen l'IBI en Alcoi.

Al plenari de setembre sol·licitaran que es realitze un cens dels béns immobles rústics i urbans que estan censats i registrats a nom d'aquesta mena d'entitats.

El grup municipal Compromís Alcoi proposarà en el plenari del mes de setembre que es revise l'exempció de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) dels immobles de l'església, així com d'altres entitats afins. El seu objectiu és que en 2020 puguen eliminar-se les exempcions fiscals als immobles on es desenvolupen activitats econòmiques per part d'aquestes entitats.

Al plenari sol·licitaran que es realitze un cens dels béns immobles rústics i urbans que estan censats i registrats a nom d'aquesta mena d'entitats. Volen que aquest siga "el primer pas per a poder analitzar els immobles en què es desenvolupen activitats econòmiques i estudiar la idoneïtat en cada cas d’eliminar les exempcions de l’Impost de Béns Immobles i/o d’altres".

Des de la formació tenen clar que "aquestes excepcions repercuteixen en tots els alcoians, ja que l’ajuntament recapta menys diners i per tant, disposa de menys pressupost per a fer polítiques municipals". En paraules de la regidora Elisa Guillem: "no sembla just que immobles on es genera una activitat econòmica amb beneficis, existisca una excepció d’impostos, tals com l’IBI o l’ICIO entre d’altres, al que estan subjectes la resta d’entitats o empreses amb la mateixa activitat econòmica".