El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi alerta de problemes en la recollida d'oli usat

L'empresa FCC recull l'oli usat en Alcoi mtjançant 13 contenidors de color marró repartits per tots els barris de la ciutat.

Des de la coalició asseguren que els contenidors emprats per a la recollida d'oli usat desapareixen, o els canvien d'ubicació sense avís previ als ciutadans. Açò provocaria doncs que l'oli es depositara en el contenidor general, amb els problemes que pot suposar això per a la cadena de reciclatge.

Fomento de Contratas i Construcciones (FCC), empresa concessionària del servei de neteja i recollida de residus, és l'encarregada de la recollida i tractament de l'oli domèstic usat. Aquest servei es presta mitjançant 13 contenidors de color marró repartits per tots els barris de la ciutat.

A Compromís pensen que "la separació dels residus domèstics al domicili és una part important de la recollida de residus, que a la nostra ciutat cal anar implementant a poc a poc", a més recorden la "gran quantitat de diners públics invertits en campanyes publicitaries per conscienciar als ciutadans en la separació i dels residus, que a més són molt contaminants si són eliminats incorrectament".

Per això demanem al regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, que aclarisca aquesta situació amb FCC. "No volem ficar més entrebancs als ciutadans alcoians a l'hora de reciclar i eliminar els residus. Com en aquest cas, l'oli domèstic usat", conclou la formació amb un comunicat.