El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís assegura que 3.000 alcoians tenen "dificultats per aconseguir menjar"

Elisa Guillem / AM

Elisa Guillem: "Amb la Covid19 ha augmentat considerablement les famílies usuàries dels bancs d'aliments, i els socialistes es van negar a reforçar els recursos des de l'ajuntament"

La formació encapçalada per Màrius Ivorra a Alcoi ha mostrat preocupació per la situació que el 5% dels alcoians (o dit d'altra manera, 3.000 persones) tenen "dificultats per aconseguir menjar".

Segons Elisa Guillem, des del govern municipal han donat una resposta negativa a ajudar als bancs d'aliments locals.

Aquest és el comunicat complet de Compromís Alcoi:

Vora el 5% dels alcoians amb dificultats per aconseguir menjar


Elisa Guillem «Amb la Covid19 ha augmentat considerablement les famílies usuàries dels bancs d'aliments, i els socialistes es van negar a reforçar els recursos des de l'ajuntament»

La regidora Elisa Guillem es manifesta realment preocupada per la resposta negativa de la regidora socialista, a ajudar els bancs d'aliments locals «dona entendre que el govern local sols es preocupa del lloguer i llum d'aquestes associacions, i les abandona davant el greu problema que a hores d'ara afecta vora 3000 persones, el 5% dels alcoians tenen dificultats per aconseguir menjar».

La formació valencianista presentava un prec al passat ple de novembre sol·licitant a l'ajuntament que augmentara els fons públics per a bancs d'aliments de la ciutat, però va ser rebutjat per la regidora «per què l'ajuntament no dóna diners als bancs d'aliment, paga les factures com lloguer, llum...»

Aquestes associacions no sols necessiten ajuda per a sufragar les seues despeses diàries. En moments puntuals haurien de rebre un ajut extra per a fer front a les necessitats sobrevingudes, com és el cas de la covid19, que encara agreujara més les necessitats de les famílies alcoianes. «Que la regidora es rente les mans dient que paga les factures de lloguer i llum de les associacions, davant una crisi com aquesta ens sembla poc ètic i allunyat de qualsevol política d'un govern progressista, més aviat polítiques conservadores» comenta la regidora Elisa.

«Les polítiques municipals actives de rescat a les persones han d'estar en primer termini dels governs municipals, a Compromís ho tenim clar i insistirem en aquest sentit. Per al proper Ple presentarem una moció en aquest línia, encara que no agrade als socialistes» finalitza la regidora de Compromís Elisa Guillem.