El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís assegura que, per segon any consecutiu, no hi ha activitats per al Dia de l'Orgull a Alcoi organitzades pel govern municipal

Imatge d'arxiu. La façana de l'Ajuntament amb la bandera de l'orgull, l'any 2012/AM
Els de Màrius Ivorra hi han organitzat una xerrada aquest dijous 28 de juny amb Fran Ferri

"Cap". Segons Compromís Alcoi, aquesta ha sigut la resposta del govern municipal al preguntar que quines activitats hi havia organitzades per al Dia de l'Orgull. Els nacionalistes indiquen que "davant la inactivitat del govern de la ciutat", Compromís hi ha organitzat una xarrada el dijous 28 de juny a les 19 h al Cassal Ovidi Montllor, on el nostre Síndic a les Corts Valencianes, Fran Ferri, activista reconegut pels drets LGTBI ens explicarà entre altres temes, la situació en què es troba la futura llei LGTBI que la Conselleria d’Igualtat i polítiques inclusives està confeccionant.

Àlex Cerradelo, membre de l'executiva de Compromís Alcoi, assegura que "el pròxim dia 28 se celebra el dia de l’orgull LGTBI, i des del govern d’Alcoi, per segon any consecutiu han decidit no fer res". Compromís veu incoherències en l'activitat del govern i amb la Declaració Institucional amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull presentada al ple de juny, on un dels punts diu "la necessitat d’invertir en polítiques a favor de la diversitat sexual i la no discriminació de les persones per la seua orientació sexual o identitat de gènere mitjançant programes i projectes, formació i informació...".

Segons Cerradelo, "encara hi ha molt treball per fer amb aquest tema, com a mostra les últimes setmanes va haver-hi a un local de la ciutat un incident homòfob" i continua "a Compromís pensem que encara cal fer molta pedagogia, i si bé des del govern del botànic estan havent-hi gran quantitat avanços socials i legislatius, cal donar suport a amb polítiques als ajuntaments per erradicar aquests comportaments dels nostres carrers, tanmateix del nostre llenguatge".