El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís critica la "inacció socialista" amb el tancament dels locals d'oci

La regidora de Compromís Alcoi, Elisa Guillem

Nota íntegra de Compromís Alcoi sobre la situació dels locals d'oci.

Els bars de copes estan tancats per l'estat de la pandèmia, i Compromís Alcoi demana que se li atorgue a aquests negocis llicència temporal de cafeteria, perquè puguen obrir en les mateixes condicions que aquestes.

En la segona quinzena d'agost es van aprovar noves mesures extraordinàries arran la pandèmia, i que afectaven entre altres als locals d'oci nocturn. Discoteques i bars de copes han de tancar. Però hi ha certs locals que, tot i tindre llicència de bar de copes, també oferien servei de café i terrasses, i s'han vist obligats a tancar. Des de Compromís Alcoi proposen que aquests establiments puguen accedir a una llicència temporal de cafeteria per a poder obrir, i lamenten que haja passat temps i que el govern municipal no haja buscat una solució per a aquest sector. 

A continuació, la nota íntegra de la regidora Elisa Guillem, de Compromís Alcoi.

 

 

 

La inacció socialista posa contra les cordes el sector de l'oci alcoià


Compromís va proposar al govern local la concessió de llicències temporals de cafeteria als locals d'oci tancats per la COVID19 i encara no han solucionat res

Per a la regidora de Compromís Elisa Guillem, «el comportament del PSOE amb la problemàtica del tancament de locals d'oci demostra una falta d'interés per solucionar els problemes de la ciutat. Permetre obrir als pubs amb les mateixes condicions i horaris de les cafeteries, és la millor solució per afavorir que aquests empresaris/es puguen començar a facturar i per poder fer front a les seues despeses quotidianes. A més a més no requerir subvencions públiques que carreguen un pressupost saturat amb altres despeses. La solució la feu pública Compromís la setmana passada i a hores d'ara els socialistes encara no han fet res».

Aquesta solució -comenta la regidora Guillem- està fonamentada jurídicament i altres ajuntaments ja estan aplicant-la. Com que '...les condicions dels locals donada la seua habilitació per a funcionament com a pub no són menys restrictives que les exigibles per al seu funcionament com a cafeteria pel qual no es requereix adaptació del local per a la incorporació de noves mesures correctores no considerant necessària l'aportació de documentació addicional...' Aquests ajuntaments concedeixen aquestes llicències temporals mentre duren les restriccions, però informant que no podran servir menjar i que han d'adaptar els seus horaris als propis de les cafeteries, i per descomptat amb l'obligatorietat de complir amb les normes COVID19 establides per a aquests locals».

A Compromís no entenem com des del govern socialista no es posen a treballar de valent per evitar que més empreses alcoianes hagen de tancar. Els empresaris/es de l'oci alcoià estan tancats des de fa temps i no se'ls aporta cap solució. Des de Compromís fem propostes, ens involucrem per solucionar els problemes dels alcoians, propostes poc costoses per a l'Ajuntament però sembla que el tarannà del PSOE no és el de dialogar i resoldre problemes, si més no, el de tirar la pilota a altres com aquest cas.