El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís defensa en Muro la revalorització de les pensions

Els tres candidats s'adrecen al públic en Muro.

El cap de llista per Alacant de Compromís al Congrés, Ignasi Candela, ha assenyalat en un acte amb jubilats a Muro que “Compromís presentarà una llei en el Congrés perquè cap pensió estigui per sota del llindar de la pobresa”. Candela ha estat acompanyat a l'acte per Aitana Mas i Rafa Climent, números 1 i 2 a les Corts per Alacant.

Segons Candela, "és inexplicable que a molts pensionistes no els arribe la pensió per a passar el mes", per la qual cosa "és imprescindible que en el Pacte de Toledo ens posem d'acord per a garantir la suficiència de totes les pensions".

Així mateix, el cap de llista ha recordat l'esforç que està fent la Generalitat en aquesta matèria, ja que aquest any entrarà en vigor la segona fase de la Renda Valenciana d'Inclusió, impulsada per la Conselleria que dirigeix Mónica Oltra. La Renda Valenciana d'Inclusió "complementarà la pensió no contributiva mínima fins al 70% del Salari Mínim Interprofessional, la qual cosa suposaria que en l'actualitat arribaren als 630?€".

Per part seua, la cap de llista per Alacant a les Corts Valencianes, Aitana Mas, ha reivindicat "els esforços del govern de les persones impulsat per Compromís i per Mónica Oltra", cap a les persones majors, "amb l'eliminació del copagament farmacèutic, l'augment del 74% de les persones dependents ateses o la reducció d'un 72% del temps de les llistes d'espera en dependència".

Els candidats han visitat també altres municipis de les comarques, com Banyeres de Mariola o Biar.