El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís demana al Govern Central un accés de l'autovia a l'hospital i una nova zona industrial a Alcoi

Compromís demana una connexió directa des de l'autovia a l'Hospital Verge dels Lliris
El paquet d'esmenes de Compromís als pressupostos Generals de l'Estat inclouen diverses mencions a Alcoi

Estem en moment de debat dels pressupostos generals de l'Estat, i des de Compromís han presentat una sèrie d'esmenes que inclouen peticions concretes per a Alcoi: l'estudi d'una línia de tren Alcoi-Alacant, la compra de l'antic convent de la Cordeta per a fer un alberg juvenil, o la creació d'un museu modernista

El Grup Parlamentari de Compromís al Congrés dels Diputats ha inclòs en les seues esmenes als pressupostos generals de l'Estat diverses peticions que afecten la ciutat d'Alcoi. Entre elles, la construcció d'una eixida directa des de l'autovia a l'Hospital Verge dels Lliris. També reclamen una inversió clara en el tren Alcoi-Xàtiva amb una dotació de 20 milions d'euros, i la realització d'un estudi "amb dotació suficient" per a valorar la possibilitat d'un ferrocarril Alcoi-Alacant connectat amb el corredor mediterrani. El paquet d'esmenes de Compromís inclou també l'estudi i creació d'una nova zona industrial per pal·liar "la manca de terreny per a indústries". 

Més enllà d'aquestes qüestions econòmiques i d'infraestructures, des de Compromís també demanen l'adquisició i consolidació dels edificis del Molinar, l'adquisició de l'antic convent del carrer la Cordeta per a fer un alberg juvenil (amb una inversió estimada de 2 milions d'euros), i la creació d'un museu modernista (amb 500.000 euros).