El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís demana al Govern una major supervisió en les condicions laborals de Tuasa

Un dels autobusos de l'empresa Tuasa

Segons un informe redactat pel departament municipal de personal, l'Ajuntament no disposa de competències respecte a les condicions laborals de Tuasa amb els seus treballadors.

El grup municipal de Compromís ha tornat a demanar al Govern Local que intervinga en el conflicte que es manté entre l'empresa de transports Tuasa i alguns dels seus treballadors. Màrius Ivorra, portaveu de la formació, sol·licita que es donen a conéixer quines són les competències de l'Ajuntament en la matèria.

Aquesta petició es remunta al plenari del passat mes de gener, quan es va aprovar per unanimitat la redacció d'un informe amb què supervisar el compliment de les condicions laborals de Tuasa amb els seus treballadors.

El regidor de Mobilitat, Jordi Martínez, recorda que davant d'aquesta petició "el departament de personal de l'Ajuntament ha redactat un informe on es posa en evidència que les qüestions de legislació laboral són un acord entre l'empresa i els treballadors". Segons l'informe, l'Ajuntament únicament seria responsable subsidiari a escala tributària, és a dir, en cas que l'empresa deixés de pagar als seus treballadors, del qual no es té constància.

Allò que sí que pot fer l'Ajuntament, recorda Ivorra, és efectuar una tasca de "vigilància i supervisió". En el cas del contracte amb Tuasa, açò implicaria vetllar per qüestions com l'horari o el traçat del servei d'autobús, qüestions sobre les quals el regidor de Mobilitat reconeix no tenir cap constància d'irregularitat.

D'altra banda, Compromís fa constar un informe elaborat per Inspecció de Treball on s'indiquen una sèrie de problemes i deficiències que inclourien el requeriment d'una planificació d'activitat preventiva. L'informe també estableix que Tuasa hauria de resoldre en un termini de sis mesos totes les carències, entre les que es troben algunes en matèria de prevenció de riscos laborals i d'higiene en el treball.

En aquest sentit, Martínez assegura que "una vegada exhaurits els sis mesos serà Inspecció de Treball l'òrgan encarregat d'imposar si escau les respectives sancions, i no l'Ajuntament".