El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís demana el redisseny d'espais urbans per afrontar la desescalada

Carril bus convertit en zona de pas a l'Alameda de Camilo Sesto.

Mercadets de carrer i el carril bus habilitat com a zona de vianants. Són àrees d'Alcoi per a les quals Compromís ha demanat un redisseny adaptat a la nova realitat generada pel Coronavirus.

Respecte al mercadet, des de Compromís recorden que l'únic que s'ha représ és el de Batoi, encara que asseguren, "no acaba de funcionar". Consideren que cal replantejar la ubicació dels mercadets; l'espai ha de permetre controlar l'aforament, les distàncies de seguretat i permetre l'activitat econòmica. "Aconseguir que l'espai dels mercats de carrer puguen complir totes aquestes característiques és prioritari", asseguren en nota de premsa. 

També volen que es replantege la zona de vianants habilitada al carril bus d'alguns carrers. "Hem observat que els elements de separació emprats en alguns moments impedeixen el pas a vianants, que han de fer una ziga-zaga continu per a poder fer ús d'aquest espai. Així doncs, no compleix la funció per a la qual està dissenyat aquest espai". Demanen doncs que se substituïsquen algunes d'aquestes barreres, per altres més còmodes per als vianants, i millorar la senyalització temporal, tant vertical com horitzontal, per una més clara i segura.