El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís demana l'augment de trens Alcoi-Xàtiva

Estació d'Alcoi

A hores d'ara, només hi ha dos trens al dia, a les 6:12 h i a les 14:34 h.

El tren Alcoi-Xàtiva també ha eixit al ple ordinari d'agost, celebrat a juliol. Compromís i el govern del PSOE reconeixen que són necessàries per a les nostres comarques l'augment de trens. A hores d'ara, només hi ha dos trens al dia, a les 6:12 h i a les 14:34 h. 

La regidora Elisa Guillem afirma que "és un servei de primera necessitat per a les alcoianes i alcoians, que ha estat maltractat durant dècades, afavorint el transport particular, davant una infraestructura ja amortitzada". L'alcalde ha reconegut que ja s'ha reunit amb representants del govern central i RENFE. A més, es recuperarà la venda de tiquets presencial.

Deixem el comunicat íntegre de Compromís Alcoi:

Elisa Guillem: "Compromís ja ho ha demanat al Congrés, esperem el suport del govern municipal"

La formació valencianista demanarà en compliment dels acords del ple del passat febrer la sol·licitud a Renfe de l'augment de les freqüències, de manera urgent. Actualment la línia compta amb dos horaris d'anada cap a València, els dos, sols de matí.

Per a la regidora Elisa Guillem "el tren és un servei de primera necessitat per a les alcoianes i alcoians, que ha estat maltractat durant dècades, afavorint el transport particular, davant una infraestructura ja amortitzada. El passat 1 de juliol el portaveu de Compromís Carles Mulet ja va enviar al ministre Ábalos una carta en la qual li reclama la devolució de les freqüències de tren anteriors a la pandèmia". "La falta de trens, un servei essencial, està afectant especialment usuaris de les zones més allunyades dels principals nuclis i alterant les seues vides en tindre molts menys trens a la seua disposició. Aquestes retallades que a vegades superen el 50% han deixat àmplies zones amb un o dos trens en el dia" com va dir el senador Mulet a l'escrit.

En aquest prec interpel·lem al govern de Toni Francés perquè recolze la iniciativa del senador de Compromís i defense els interessos dels alcoians/es davant el seu company de partit i ministre de Foment de l'estat espanyol.