El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís demana mesures perquè Alcoi deixe de ser un "femer festiu"

Residus acumulats als carrers d'Alcoi, durant les passades festes de Moros i Cristians / AM

Segons Compromís, són les festes i esdeveniments populars com Mig Any, Nadal i Moros i Cristians on es generen més residus, molts d'ells plàstics.

El grup municipal Compromís presentarà en el plenari de setembre un prec per a sol·licitar mesures de recollida de deixalles en la via pública durant esdeveniments festius. Denuncien la manca de papereres als carrers i l’abusiu ús de plàstics d’un sol ús, el qual ha provocat que Alcoi es convertisca en un "femer festiu".

Segons Compromís, són les festes i esdeveniments populars com Mig Any, Nadal i Moros i Cristians on es generen més residus, molts d'ells plàstics, una pràctica que genera "grans impactes de contaminació en rius i mars". D'altra banda, s'acumula gran quantitat de fem al carrer durant les festes, el qual repercuteix en la "convivència i a les arques municipals amb reforç dels serveis de neteja". 

Elisa Guillem, regidora de Compromís, assegura que "Alcoi no pot quedar-se a la rereguarda de l’emergència climàtica", i considera que les mesures de conscienciació "s'han de fer extensives a l’àmbit privat mitjançant incentius que ajuden al canvi de mentalitat a tota classe d’associacions".