El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís demana millorar l’atenció bancaria a la gent gran

El portaveu ha afirmat que estan preocupats pels problemes  que afecten a la gent gran, i que són, principalment, la soledat i l’escletxa digital.

La formació política ha presentat una moció que té com objectiu instar a les administracions públiques a regular l'atenció que les entitats bancàries presten a la gent gran, obligant-los a realitzar gestions de forma online i fent pagar taxes abusives si utilitzen la finestreta amb atenció per part del personal bancari.

La formació valencianista Compromís ha presentat una moció per instar  a les administracions públiques a regular l'atenció prestada per les entitats bancàries als majors i instar a les mateixes entitats a evitar l'exclusió de les persones majors i dependent dels serveis que presten amb l'aplicació d’un codi ètic.

El portaveu Màrius Ivorra ha declarat que: “Tots els dies estem veient llargues cues a les oficines bancàries de gent major que necessita fer tràmits, i que són incapaços de fer-les per caixer o en línia. Aquesta situació s’agreuja en saber que a més els bancs cobren comissions abusives per realitzar gran part dels tràmits per finestreta” i ha afegit que “està clar que les persones més damnificades d’aquest tracte poc ètic són les més necessitades i amb pocs recursos econòmics o culturals, que són incapaços de realitzar aquests tràmits als caixers, per la seua complexitat o via en línia, per mancança d’aparells informàtics o coneixements digitals”.

Ivorra ha explicat que presenten la moció perquè les entitats bancàries per sí mateixes no són capaces de trobar iniciatives i buscar solucions que s’alineen amb els criteris i valors de la Responsabilitat Social.

El portaveu ha afirmat que estan preocupats pels problemes  que afecten a la gent gran, i que són, principalment, la soledat i l’escletxa digital.