El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís demana que el transport a la Universitat d’Alacant siga gratuït en 2023

La mesura està ben valorada per part de Compromís, que veu que està en la línia de l’Agenda 2030 i lluita contra el canvia climàtic i que a més ajuda a les famílies que econòmicament ho necessiten.

El passat 22 de novembre des del Ministeri de Transport es va anunciar que els bitllers d'autocars de llarg recorregut serien gratuït per al 2023. La formació demana que l'autobús que porta els estudiants fins Alacant s'incloga en aquesta proposta.

Es tracta de l’únic transport a Alacant que hi ha des de la ciutat d’Alcoi, i que a més passa per diferents municipis de la comarca per arreplegar estudiants que cada dia han d’anar a la Universitat d’Alacant.

El 22 de novembre la Ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, anunciava a la compareixença del Congrés dels Diputats que, els bitllets dels autocars de llarg recorregut, serien debades durant l’any 2023. Compromís Alcoi demana que la línia de bus a la Universitat s’incloga dins de la proposta de gratuïtats feta des del Ministeri: “El ministeri vol aplicar les gratuïtats als abonaments de busos de llarg recorregut i trens de rodalies, és per això que, considerem que aquesta línia s’ha d’incloure, donat que és l’únic mitjà de transport que tenim amb Alacant, i que està sent afectat per la inflació”, ha explicat Elisa Guillem, regidora de Compromís Alcoi.

La mesura està ben valorada per part de Compromís, que veu que està en la línia de l’Agenda 2030 i lluita contra el canvia climàtic i que a més ajuda a les famílies que econòmicament ho necessiten: “Des de Compromís pensem que, aquelles mesures que ajuden a superar aquesta crisi a les famílies han de ser prioritàries, més encara si, a més a més, ens ajuden a lluitar contra el canvi climàtic potenciant el transport públic”.