El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

COMPROMÍS demana que es millore el servei d'aigua amb fons europeu per a evitar que es perda un de cada tres litres a la xarxa pel seu lamentable estat

Foto: https://climatizacion-y-confort.cdecomunicacion.es/
  • Segons la regidora Elisa Guillem, "Els serveis bàsics alcoians estan antiquats i son poc eficients".

El grup municipal de COMPROMÍS en Alcoi ha demanat l'alcalde, Toni Francés, que incloga la millora de la xarxa d'aigues en els fons europeus. Segons la regidora Elisa Guillem, l'estat d'aquesta infraestructura bàsica és lamentable i que es perd 1 de cada 3 litres d'aigua ja tractada.

L'aigua es un ben escàs. Per això, Compromís sol.licita la millora i digitalització de la xarxa d’aigua amb fons europeus "Next Generation".

Pensen que els serveis bàsics alcoians estan antiquats i son poc eficients. Per això han demanat el govern de Toni Francés que replantege les inversions dels fons europeus Next Generation i realitze una renovació i millora de la xarxa d’aigua d’Alcoi, que es troba en un estat lamentable.

La regidora de Compromís, Elisa Guillem assegura que "al darrer mes vàrem ser coneixedors que un de cada tres litres de la nostra xarxa es perd desprès de ser tractada, així doncs és aigua que ja ens ha costat diners als alcoians, i que a la nostra xarxa es perd per fuites o per usos incontrolats i no facturats. Altres comarques o regions han decidit invertir en la millorar de la seua xarxa hidràulica per a millorar la seua rendibilitat amb els fons europeus».

COMPROMÍS aclareix que l’informe contractat per l’Ajuntament confirma que l’estat comptable de l’Ajuntament impossibilita finançar les obres necessàries de la xarxa, unes obres de millora que, "recordem a l’antic ple de condicions ja se li demanaven a l’actual empresa concessionària, i que no s’han fet", assegura la regidora.

Al respecte,  Guillem opina que "després de més de 20 anys amb un contracte privat de l’aigua, on no s’ha invertit el necessari en la millora de la xarxa, i no es té un control d’almenys una tercera part de l’aigua que el poble d’Alcoi paga, és hora que l’Ajuntament es pose mans a l’obra i busque altres alternatives de finançament que milloren i acaben amb els problemes d’un dels serveis bàsics del nostre poble".