El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís demana que es reduïsquen els plàstics d'un sol ús en festes

Acumulació de deixalles en el carrer Casa Blanca en festes de 2017 / Ajuntament d'Alcoi

La festa de Moros i Cristians ompli de música, espectacle i tradició els carrers d'Alcoi, però també els omple de tones de residus i deixalles. Una de les coses més comunes que es podrà veure a terra els propers dies seran centenars de gots de plàstic, buits, d'un sòl ús, i que comprometen el medi ambient. Per aquest motiu, la formació Compromís Alcoi demana al govern local que faça avanços en la reducció de residus plàstics en festes "d'una volta per totes".

La formació al·ludeix a la legislació que entrarà en 2020 i que obligarà a les administracions a tenir alternatives als plàstics d'un sol ús, els quals, com recorden "són gran part de les tones de brossa generada a festes". Temen en Compromís que Alcoi es veja el pròxim any en l'obligació d'implementar la nova normativa sobre l'ús de plàstics "sense haver-ho ni provat" prèviament. El cas d'Alcoi contrastaria segons Compromís al d'altres poblacions del nostre entorn com ara Ibi, on ja s'han fet avanços és aquest sentit.

"No hem aconseguit que el govern de la ciutat es fique mans a l'obra i realment siguem una Smart City, una ciutat intel·ligent que reduïsca la generació de residus plàstics d'una volta per totes", conclou la formació mitjançant una nota de premsa.