El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís demana revisar la presencia d’un arbre d’espècie invasora que amenaça la integritat d’alguns ponts

L’objectiu d’esta petició, asseguren, és programar tasques de manteniment i revisar les infraestructures, de manera que s’estalvie diners i s’evite agreujar les futures reparacions.

El grup valencianista demana que es revise quins ponts estant sent afectats per espècies invasores com Ailanthus i que es reparen algunes voreres. El Viaducte, Cervantes i el Maria Cristina son els ponts més afectats.

El regidor i portaveu de Compromís Màrius Ivorra, sol·licitarà el pròxim plenari la revisió dels basaments i estreps dels ponts, en especial del Viaducte, Maria Cristina i Cervantes, per l'acció dels arbres d’espècies invasores com Ailanthus i la reparació de les voreres en mal estat.

Ivorra ha explicat que “Aquesta espècie té una gran capacitat d’arrelar i anar obrint escletxes entre les pedres. En el cas dels ponts de la nostra ciutat, permetre el creixement d’aquestes espècies pot arribar a comprometre la integritat de l’estructura si no s’actua a temps. Encara que a Compromís hem sol·licitat en diferents ocasions l’actuació per eliminar les plantes d’Ailanthus que creixen en els estreps del Pont del Viaducte, no han estat eliminats en la seua totalitat, i el creixement d’aquests arbres ha desplaçat els blocs de pedra de l’estructura”.

El grup a l’oposició ha observat la presència també al pont de Cervantes: “cal revisar tots els ponts de la nostra ciutat i eliminar aquesta espècie de les estructures, per evitar reparacions més cares en cas de no actuar i deixar que les arrels d’aquesta espècie produïsquen danys importants. També hem vist que les voreres del pont de Maria Cristina estan en un estat de conservació inadequat des de fa molt de temps i sol·licitarem la seua reparació imminent per evitar caigudes i molèsties als vianants”.

L’objectiu d’esta petició, asseguren, és programar tasques de manteniment i revisar les infraestructures, de manera que s’estalvie diners i s’evite agreujar les futures reparacions.