El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís denuncia falta de manteniment al Centre de Salut de la Zona Alta

Centre de Salud a la Zona Alta / Google maps

"El barri de la zona alta té una població de més de 7500 persones, que estan patint un sistema deficient d’atenció primària per deixadesa del govern de la ciutat, que a més sembla incapaç de reclamar ‘als seus’ el que els alcoians necessiten», assegura la regidora de Compromís Alcoi Elisa Guillem.

La formació liderada per Màrius Ivorra ha denunciat la "desídia" del govern municipal envers el manteniment del Centre de Salut de la Zona Alta. Acusen els socialistes alcoians d'incomplir un conveni signat amb la Conselleria de Sanitat, que obligaria el govern local a sufragar les despeses de manteniment del centre.

Aquest acord s'hauria signat el passat 4 de gener de 2018 per a la prestació d’assistència sanitària ambulatòria al centre del Camí. Segons comunica Compromís Alcoi, al conveni queda reflectit que les despeses de personal sanitari aniran a càrrec de Conselleria, i les despeses de manteniment i funcionament incloses de personal no sanitari seran sufragades per l’Ajuntament d’Alcoi.

"Sembla que aquest conveni està incomplint-se per totes dues bandes, Conselleria amb el personal sanitari, cada vegada més reduït, i l’Ajuntament no mantenint l’edifici en condicions adequades, ni aportant el personal no sanitari necessari per l'ús adequat del centre" fa veure la formació nacionalista mitjançant un comunicat.

Uns dels punts concrets de l'acord que no s'està complint és el referent a la creació d’un òrgan mixt de seguiment i control encarregat d’emetre informes periòdics del grau de compliment del conveni. "D'haver-se creat aquest òrgan no estaríem patint aquests problemes i deficiències, ja que aquests hagueren quedat reflectits als informes d’aquest grup de control", comenta la regidora Elisa Guillem.