El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís denuncia la falta de personal al Centre de Salut de la Zona Alta

Centre de salut de la Zona Alta d'Alcoi

Sumats als problemes per falta de personal també afegeixen l'estat tècnic del centre. Asseguren que hi ha 6 persianes trencades des de l'any 2018.

El grup municipal Compromís Alcoi ha posat damunt la taula certes deficiències que pateix el Centre de Salut de la Zona Alta d'Alcoi. Parlen de falta de personal, del fet que els usuaris no puguen demanar cita telefònica, i de la falta de vigilància durant les visites d'atenció a domicili.

"Toni Francés no ha exigit el compliment del conveni signat amb sanitat per tal d'evitar la reducció de la plantilla. Només han deixat 1 metge i una infermera, en l'actualitat el centre no té zelador", afirma la regidora de Compromís Alcoi Elisa Guillem. La falta de personal dificultaria entre altres coses la petició de cita prèvia telefònica, "ja que el poc personal que té no pot agafar el telèfon mentre passen consulta". D'altra banda, quan el personal ha de fer atencions a domicili, "el centre es queda obert i buit, de forma que qualsevol persona pot entrar i destrossar el que li vinga en gana".

Sumats als problemes per falta de personal també afegeixen l'estat tècnic del centre. Asseguren que hi ha 6 persianes trencades des de l'any 2018, a més d'un forat al sostre "per on es cola l'aigua cada vegada que plou". El soroll és altre dels problemes identificats per Compromís, generat per l'aparell d'aire condicionat, que provoca un "soroll insuportable que pateixen tot el dia els treballadors i usuaris", afegeix Guillem.