El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís denuncia que la Diputació canvie les bases d’execucions de subvencions "per la porta de darrere"

Carlos Mazón, president de la Diputació d'Alacant.

"Aprofitar la crisi de Covid-19 per esborrar del mapa, per la porta de darrere, el control i votació a les comissions informatives de les subvencions de la Diputació". Amb aquestes paraules qualifiquen la decisió de Mazón.

El grup de Compromís a la Diputació d'Alacant ha acusat al president de l'ens provincial, Carlos Mazón, de canviar les bases d’execució de subvencions per tal d'"esquivar els controls de les comissions així com del plenari".

"Aprofitar la crisi de Covid-19 per esborrar del mapa, per la porta de darrere, el control i votació a les comissions informatives de les subvencions de la Diputació". Amb aquestes paraules qualifiquen la decisió de Mazón, al qual acuse d'encetar una "deriva autoritària presidencialista sense precedents en la Diputació".

D'acord amb la lectura que fan des de Compromís, amb esta nova fórmula el president aprovaria tot allò rellevant de les subvencions als municipis, i no seria fins després de setmanes i sota el format d'entrega de decrets que la resta de diputats i diputades en podrien tenir coneixement. Sense opció a vot i sense opció a informació i debat en el moment de l'aprovació.

"Les subvencions als municipis és el més essencial de la institució, i resulta lamentable l'obsessió del zaplanista Mazón de convertir la Diputació només en un trampolí d'ascens personal, la seua obsessió per figurar durant la crisi de la Covid-19 on no té competències mentre oblida tot allò on sí que en té fa molta vergonya aliena", ha lamentat el portaveu de Compromís, Gerard Fullana.