El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís es reuneix amb la Societat de Festers per atendre necessitats dels Moros i Cristians

També han visitat el Museu Fester d'Ontinyent.
  • La reunió ha servit per a fer balanç de la situació actual del món de la festa.
  • La regulació de la pólvora és un dels punts que s’ha tractat a la reunió.

A la reunió, on han participat el regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola, i els diputats Jesús Pla i Nathalie Torres, s’han exposat les gestions de la coalició valencianista per millorar l'economia del món de la festa morocristiana

Aquest dimecres s’ha celebrat una reunió de treball entre el grup municipal Compromís per Ontinyent i membres de la junta de la Societat de Festers del Santíssim Crist de l'Agonia a la seu de la Societat de Festers. En la trobada, per part de la Societat de Festers, han assistit el Secretari, Javier Moscardó, el vocal Ricardo Calabuig i el director del Museu Fester, Rafa Torró.

La reunió ha servit per a fer balanç de la situació actual del món de la festa, incidint en temes com la situació econòmica o la regulació de la pólvora per a actes festius. A més, els de Compromís també han fet una visita al Museu Fester, guiada pel seu director Rafa Torró, que per a seguir coneixent detalls de la festa ontinyentina.

El President de la Comissió de Cultura de les Corts Valencianes, Jesús Pla, ha exposat en la reunió les diferents ajudes que han anat desenvolupant-se per a protegir sectors vinculats a la festa com la indumentària o la construcció de carrosses. "Les ajudes que s'han posat en marxa des de la Conselleria d'Economia s'han enfocat a protegir i alleugerir la càrrega econòmica d'aquests sectors, que en un any i mig han vist reduïts pràcticament a zero els seus ingressos i capacitat de treballar".

 

La regulació de la pólvora, un dels punts tractats

La regulació de la pólvora també s’ha tractat a la reunió. "Des de les Corts Valencianes, hem estat treballant en la qüestió, i tenim el compromís del Govern de l'Estat de revisar aquesta regulació per tal de facilitar el seu ús, recollida i repartiment d'una forma que no dificulte el desenvolupament dels actes festius o obligue a parar el calendari d'actes per la quantitat d'hores que es pot tindre en possessió la pólvora", ha assenyalat Jesús Pla.

Per la seua banda, el portaveu de Compromís per Ontinyent, Nico Calabuig, ha subratllat que "creiem que la reunió amb la junta de la Societat de Festers era necessària i ha estat molt productiva. Els Moros i Cristians són una de les màximes expressions de la cultura popular d'Ontinyent, i nosaltres, com a defensors convençuts de la identitat cultural del nostre poble, sempre estarem al costat de la nostra Festa".

Així mateix, la portaveu adjunta, Paloma Alberola, ha apuntat que "agraïm l'atenció que ens han oferit els membres de la junta, i tal com els hem comentat, quedem a la seua disposició en tot moment per a ser interlocutors i poder traslladar les seues consultes i demandes a la Generalitat Valenciana o, segons el cas, poder defensar-les a Madrid amb el nostre diputat Joan Baldoví".