El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís exigeix millores de l'àrea de Salut a les nostres comarques

Hospital Verge dels Lliris / AM

Afirmen que la UHD és part fonamental per evitar la despoblació

La coalició nacionalista demana millores per al servei sanitari de les nostres comarques. Qualifiquen de "dolenta" la situació de l’àrea de l’Hospital d’Alcoi. Les agrupacions de Compromís d'Agres, Alfafara, Muro, Gaianes, Beniarrés, Alcosser de Planes, Cocentaina, Alcoi, Penàguila, Banyeres de Mariola, Ibi, Castalla i Onil exigeixen que el servei prestat siga millor, tant a l'hospital, com als centres de salut i a la Unitat d’hospitalització a Domicili (UDH). Segons els càlculs de la formació, aquests problemes afecten 150.000 persones.

Compromís recorda que aquest estiu ha dimitit el cap d'Urgències de l'Hospital Verge dels Lliris que dóna servei a les comarques. Els nacionalistes afirmen que també hi ha altres problemes com és que "l'atenció primària als nostres centres de salut ha estat compromesa aquest estiu per falta de personal, amb llistes d’espera de fins a 14 dies. Aquest problema previsiblement s’agreujarà si no es reforça el personal, a la temporada d’hivern, on l'atenció primària es fa més necessària a causa de la incidència de malalties típiques".

Respecte a la UHD, Compromís indica que "malgrat les denúncies públiques el servei ha continuat perdent personal, provocant una disminució en el nombre de llits atesos. i que va ser objecte d’un acord del ple de l’Ajuntament d’Alcoi per exigir la seua millora, i encara continua amb els problemes de personal arrossegats". Els col·lectius de Compromís a les nostres comarques indiquen que "si volem mantenir el benestar i fixar població als municipis xicotets cal donar el servei UHD a la totalitat de pobles de l’àrea, millorar les condicions dels Centres de Salut i solucionar els problemes de personal a l’Hospital Comarcal".