El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís explica a Conselleria l'estrany cas de l'escola concertada a Alcoi

A Alcoi hi ha 10 col·legis concertats i 4 públics

La formació que lidera David Abad exposa que "a les converses s'ha expressat la voluntat de resoldre les dificultats sorgides a Alcoi de la millor manera possible per assegurar tant el camí cap a l'enfortiment de l'educació pública, que sempre ha defensat Compromís i que ha estat esquilmada en els últims anys, com el respecte a la possibilitat d'elecció de centre"

Compromís Alcoi ha exposat que a Alcoi "hi ha una idiosincràsia especial, on s'arrastra una llarga trajectòria d'escola concertada". El curiós cas alcoià té 10 col·legis concertats i 4 públics. Aquest ecosistema educatiu és el que ha explicat Compromís al Conseller Vicent Marzà. Conselleria prevéu reduccions de línies i aules en tres centres de la ciutat. En concret, els tres centres afectats són l'Escoleta El Salvador, la Fundació ACI Sagrada Família - Les Esclaves- i els Salesians de Joan XXIII.

Compromís ha expressar la voluntat de resoldre les dificultats sorgides a Alcoi per assegurar l'educació pública com el respecte a la possibilitat d'elecció. Compromís sosté en un comunicat que "la intenció d'aquestes mesures (les que ha proposat Conselleria) és recuperar les retallades que l'antic govern del PP havia fet al llarg de l'ultima legislatura - entre els anys 2012 i 2015 va retallar 606 unitats de l'escola pública que va suposar vora 4.000 acomiadaments de docents de l'ensenyament públic".

Els tres centres han presentat al·legacions per evitar el tancament de les aules, però a més, amb el suport de les AMPAS i la federació de Sindicats Independents de l'Ensenyament (FSIE), convoquen a una concentració el 5 de maig, a les 20 hores a la plaça d'Espanya, per la llibertat d'educació educativa.

Segueix-me a Twitter: @Rubenet26