El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís i PP demanen la convocatòria de la Mesa del Centre

Obres al carrer Sant Francesc, projecte per al qual l'oposició demana més informació.

Dos partits a l'oposició -PP i Compromís- han criticat la falta de convocatòries de la Mesa del Centre, la qual asseguren que no s'ha reunit en els darrers 8 mesos. Els populars acusen el govern de "voler anul·lar" aquest ens, mentre que des de Compromís al·ludeixen a la falta de consens per part dels socialistes. Al govern local afirmen que "la impossibilitat de reunir-se presencialment durant el confinament no ha suposat la paralització de la Mesa".

Declaracions aquestes últimes de la titular de Comerç, Vanessa Moltó, que detalla l'activitat mantinguda per la Mesa en els darrers mesos: "durant la crisi de la Covid hem seguit parlant i reunint-se amb totes les entitats que formen part d'aquest òrgan, tant per decidir el destí del pressupost 2020 com per a traslladar per part del regidor de mobilitat els avanços en el procés de recuperació d'espais per als vianants, amb la iniciativa de posar en marxa les mesures actuals de trànsit al centre els caps de setmana".

A pesar d'aquestes explicacions, els populars no estan convençuts. La regidora Amalia Payá reconeix "no entendre" per què no s'ha convocat l'ens "davant la successió de situacions que afecten directament el barri del Centre": des de les greus ensulsiades del mes de gener al tall provisional de carrers després del Coronavirus.

La mateixa línia segueixen des de Compromís; l'edil Elisa Guillem afirma el següent: "Està quedant molt clar que aquest govern no té cap intenció de consens en les decisions importants, primer crea la Mesa del Centre com a òrgan participatiu per a fer creure una cosa però la realitat és la contrària".

Moltó respon a les crítiques, i considera que "no és bo per a veïns ni comerciants aquesta actitud de crispació, que no ajuda a resoldre ni desenvolupar les accions del Centre". També recorda que la mesa "no és l'únic òrgan que destina esforços al Centre", i parla de les accions d'altres regidories per a la rehabilitació de 121 habitatges amb el pla ARRU, la recuperació de palau justícia, o la creació de l'oficina policia nacional.