El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís identifica 11 deficiències en les obres del CEEM i xifra en 3,4 milions les perdudes pel retard en la seua obertura

Els números 1 i 2 de Compromís Alcoi, Màrius Ivorra i Elisa Guillem.

Compromís Alcoi ha donat a conéixer un informe on s'especifiquen 11 actuacions pendents de resolució en les obres del Centre de Malalts Mentals del Barranquet de Soler abans que aquest siga cedit a la Conselleria de Polítiques Inclusives. S'especifica, entre altres, deficiències en l'accessibilitat de l'edifici, així com l'absència de la documentació perceptiva perquè es puga formalitzar la cessió de l'immoble. També xifren en 3,4 milions d'euros les perdudes davant dels "continus retards de l'Ajuntament en la cessió de l'edifici".

Els 3,4 milions d'euros responen a les partides que la Conselleria de Polítiques Inclusives ha inclòs en els pressupostos de 2015 a 2019 per a posar en marxa el CEEM d'Alcoi. Per altra banda, l'informe al qual fa referència Compromís fou remés per part de la Conselleria de Mónica Oltra en gener de 2017, on s'especificaven els 21 punts que havien de ser solucionats per part de l'Ajuntament abans que es produïra la cessió de l'edifici. Passats dos anys i mig d'aquesta data, i després que el passat 3 de juny l'Ajuntament haguera remés l'acta de finalització d'obra, Compromís assegura que encara queden pendents 11 d'aquests 21 punts

Algunes d'aquestes deficiències, "són actuacions rellevants" asseguren, com ara l'adaptació dels banys de les habitacions, problemes d'accessibilitat, i altres en referència a la protecció dels talussos pròxims al centre, amb l'objectiu d'evitar despreniments durant les pluges. Paral·lelament, el consistori alcoià tampoc hauria remés la documentació perceptiva perquè la Conselleria puga proposar a la Direcció General de Patrimoni la cessió de la infraestructura. 

Origen del projecte 

Les obres del Centre de Malalts Mentals d'Alcoi es van iniciar l'any 2010, i encara que el termini d'execució era de 10 mesos, passats 8 anys el centre encara no es troba en funcionament. L'últim avanç per a la seua obertura es va donar a finals del passat mes de maig, quan des de l'Ajuntament asseguraven que havent rebut l'acta de replanteig les obres estaven "finalitzades i recepcionades" i el Consistori ja podria fer entrega de les instal·lacions a la Conselleria. Pareix ser doncs que amb les 11 deficiències que s'identifiquen a l'informe de la Conselleria, l'obertura del Centre encara haurà d'esperar.