El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Muro acusa el PP, EU i PSOE de torpedejar les subvencions a les entitats socio-culturals del municipi

L'equip de govern de Compromís en Muro

La Junta de Festes, ASPROMIN, Cáritas, la protectora d'animals, les AMPA de les escoles, la Banda de música o les entitats culturals de les pedanies no tenen subvenció pública hui per hui.

Ple municipal mogut en el municipi de Muro en el qual no s'han aprovat diferents ajudes sol.licitades per diferents entitats socials de la localitat. El partit en el govern, Compromís, ha lamentat que PP i Esquerra Unida s'hagen oposat amb l'abstenció del PSOE. Recordem que EU ha estat socia de govern de Compromís fins el passat juny.

Ara per ara, entitats com ara la Junta de Festes, ASPROMIN, Cáritas, la protectora d'animals, les AMPA de les escoles, la Banda de música o les entitats culturals de les pedanies no tenen subvenció pública.

Compromís diu que el rebuig a la concensió de les ajudes té a veure amb la manera d'adjudicar-les. PP i EU volien que foren per concurrència competitiva; és a dir, per convocatòria pública i obertes a totes les entitats que es volgueren presentar. No obstant això, des del govern s'argumenta que "l'adjudicació de les subvencions per entitats del poble no es pot realitzar per aquest procediment, ja que es tracta d'associacions molt dispars amb necessitats i interessos molt diferents i per tant, han de ser nominatives".

El govern municipal posa com a exemple que les necessitats de l'Associació de Malalts d'Alzheimer no tenen res a veure amb les activitats de la Junta de Festes. Considerem que no es poden avaluar els mateixos criteris per una entitat de benestar social que una de tipus cultural", explica el portaveu de Compromís, Sergi Silvestre.

Segons Silvestre. tots els anys l'Ajuntament atorga subvencions previstes nominativament en el Pressupost Municipal, amb l'objectiu de finançar activitats d'utilitat pública o interés social per als veïns i veïnes del municipi, en els termes recollits en la normativa reguladora de subvencions. Silvestre diu que "es troba dins de la legalitat i seguretat jurídica. No podem posar traves burocràtiques a les associacions quan sabem les activitats i projectes que realitzen. Són ajudes per dinamitzar el poble i no té sentit fer-los fer paperassa per obtenir unes ajudes".

Segons Compromís "es tracta d'una gran irresponsabilitat. Anteposen els interessos partidistes vers els interessos de la ciutadania. Anteposen el bloqueig per davant la dinamització social i cultural d'entitats que treballen pels murers i mureres de manera desinteressada", ha argumentat Silvestre. "No s'entén com un partit d'esquerres pot ser aliat d'un partit de dretes amb el silenci i abstenció dels socialistes".

Nou intent

Compromís celebrarà un nou plenari extraordinari on es presentarà el Pressupost de 2019 i de nou, les subvencions previstes; "No es pot permetre que les associacions de la vila es queden sense ajudes", ha subratllat Silvestre.