El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Muro critica que la localitat pagarà 11.000€ més al mes en el subministrament de llum

Des de 2014 no s'havia revisat el cost de la llum.

El nou contracte no s'ha licitat fins que ha vençut l'actua i l'empresa ha demanat la revisió de preus amb el que la localitat murera haurà de pagar 28.400€ mensuals.

Compromís per Muro denuncia que l'ajuntament haurà de pagar pel subministrament de llum 11.000 euros més al mes, concretament un total de 28.400 euros, al no haver-se licitat un nou contracte abans que vencera l'actual i l'empresa sol·licitara una revisió de preus. El portaveu de la formació valencianista, Vicent Molina, titlla de “irresponsable” i “ineficient” la gestió de l'actual equip de govern.

El consistori murero ha aprovat la revisió de preus del contracte de subministrament d'energia i serveis de manteniment d'enllumenat públic i semàfors, concretament del període comprés entre els anys 2015 i 2021, i que suposarà un desemborsament de 106.936´77 euros. En aquest sentit, indicar que des de l'any 2014 no s'havia revisat el cost de la llum, i una vegada expirat el contracte actual, el mes d'abril passat, és la pròpia empresa subministradora la que sol·licita dos mesos després verificar els preus.

Així, el portaveu i candidat a l'alcaldia per Compromís explica que, “aquest ineficient equip de govern sol·licita a l'empresa que continue prestant el servei, d'aquí ve que aquesta demane la revisió, algo que potser no s'haguera produït si s'haguera fet un nou plec de condicions i licitat un nou contracte quan tocava, és a dir, abans del 30 d'abril”.

Referent a això, Molina indica que, “l'informe del secretari municipal diu que si el contracte està extingit, les obligacions ja no vinculen a les parts, per tant, tampoc la revisió de preus”. D'altra banda, al no haver-hi contracte en vigor, l'informe municipal dictamina que no es pot fixar el nou cànon que sol·licitava la subministradora de llum a partir de maig de 2022, no obstant això, l'ajuntament haurà de compensar a l'empresa per les despeses per a assegurar el subministrament fins que isca el nou plec de condicions de l'enllumenat. “És una barbaritat que el preu anterior fora de 17.200 euros, i amb la revisió haja de ser de 11.000 euros més al mes, és a dir, un total de 28.400 euros lineals per mes”, lamenta el regidor de Compromís, qui exigeix celeritat en la regularització del servei, “ja que segons l'informe municipal, la continuació sense contracte situa a l'ajuntament al marge de la norma aplicable”.