El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís per Cocentaina proposa donar ús als solars del municipi

Un dels solars buits a Cocentaina

Asseguren que part dels solars buits són objecte d’usos inapropiats, com ara abocadors incontrolats de deixalles, acumulació de materials o proliferació de rosegadors.

El Col·lectiu 03820-Compromís proposa que l’Ajuntament elabore un cens de solars buits i sense edificar i planifique així la seua utilització temporal. Volen comptar amb la participació de la ciutadania per a definir els usos, i que es tinga en compte una perspectiva de gènere.

El portaveu de la coalició a l’Ajuntament, Jordi Pla, explica que “hui en dia a Cocentaina hi ha solars buits i sense edificar que, en moltes ocasions, són objecte d’usos inapropiats, com ara abocadors incontrolats de deixalles, acumulació de materials o proliferació de rosegadors que generen problemes d’imatge, d’higiene i de salut pública dins del nostre poble”.

A més a més, el portaveu del Col·lectiu explica que en aquest procés, la participació ciutadana ha de tenir un paper important: "En primer lloc, per acordar amb les persones propietàries la cessió temporal del solar. Així com, quins usos se’ls podria donar. Per altra banda, consultant amb el veïnat més proper quin ús li agradaria que tinguera”.

Per últim, des de la coalició puntualitzen el seu compromís ferm en l’austeritat i el màxim respecte als recursos públics, i sent una utilització temporal, "s’haurien de prioritzar els materials reciclats perquè els costos econòmics siguen els mínims".