El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís per Muro denuncia incompliments municipals en l'aula de dos anys

Asseguren que era responsabilitat de l'Ajuntament adequar tant l'aula de dos anys com el pati, però que no ho ha fet. Critiquen "falta de previsió" de l'alcalde, i asseguren que "inspecció educativa ha obligat el centre a posar en marxa l'aula, amb una setmana de retràs, sense que aquesta estiga adequada a la normativa vigent".


A continuació, el comunicat íntegre de Compromís per Muro, així com les imatges facilitades.

 

L'equip de govern incompleix amb l'adequació del pati i de l'aula d'infantil per a les xiquetes i xiquets de 2 anys

 

Els 18 xiquets i xiquetes matriculats han començat una setmana mes tard i sense l'adequació de l'aula i el pati a la que s'havia compromés l'Ajuntament de Muro.

En novembre de 2019, es va sol·licitar a la Direcció Territorial d'Educació d'Alacant una aula d'infantil de dos anys per al poble de Muro, una gran notícia poder comptar amb aquest servei públic.

En aquesta documentació hi havia inclòs un annex amb el compromís de l'Ajuntament de Muro de fer-se càrrec del cost de les obres d'adequació d'aquesta aula a la normativa vigent signat per l'Alcalde i la Regidora d'Educació.

El 24 d'abril va arribar la resolució favorable on se'ns concedia aquesta aula. Fins al 22 de juliol l'Ajuntament de Muro no meneja fitxa, i és quan sol·licita a Conselleria l'informe de no duplicitat de competències per poder fer aquestes obres, (estem parlant d'uns 10.000 € quan Muro té un superàvit de més de 4 milions d'euros). Fet que ve donat perquè els serveis tècnics municipals li diuen a l'alcalde que no té competències per fer aquesta obra, i així ho corrobora un informe de la Secretaria.

El 17 d'agost la Conselleria contesta a l'Ajuntament demanant-li la memòria de les actuacions a realitzar, Compromís vam sol·licitar aquest expedient i no constava cap memòria.

El curs ha començat i som l'única escola a tot el País Valencià on no s'ha adequat aquesta aula i el pati per als xiquets i xiquetes de 2 anys del nostre poble. Inspecció educativa ha obligat al centre a posar en marxa l'aula, amb una setmana de retràs, sense que aquesta estiga adequada a la normativa vigent.

Des de Compromís Muro volem denunciar la falta de previsió del senyor Alcalde, que va agafar el compromís d'adequar aquesta aula i que no ha fet la seua feina, en temps i forma. Denunciem públicament la deixadesa i inacció tant de l'Alcalde com de la Regidora d'Educació. També volem donar les gràcies a l'escola que ha posat en marxa l'aula, en un any ja de per sí complicat amb tots els protocols per pervindre la COVID-19, sense que aquesta estiga adequada amb el sobreesforç que comporta.

Esperem que aquestes obres puguen realitzar-se el com més prompte millor perquè els menuts puguen gaudir de les instal·lacions que es mereixen.

 

Col·lectiu Compromís Muro