El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís per Ontinyent proposa unes beques per a joves a l'Ajuntament d'Ontinyent

Paloma Alberola i Nico Calabuig.

El programa pretén cobrir l’espai de les beques ‘La Dipu et beca’ que es van convocar per última vegada l'any 2019 per la Diputació de València.

El grup municipal Compromís per Ontinyent ha donat a conèixer la moció que defensarà en el Ple Municipal de setembre. Aquesta serà relativa al desenvolupament d'un programa de beques formatives remunerades per a les i els joves estudiants majors d'edat d'Ontinyent. Des del partit, esperen comptar amb el vot a favor de La Vall ens Uneix i el Partit Popular.

La proposta del regidor Nico Calabuig i la regidora Paloma Alberola te la intenció de cobrir, de forma estable i amb recursos locals, l'espai de les beques 'La Dipu et beca' que es van convocar per última vegada l'any 2019 per la Diputació de València. Des del grup municipal, creuen necessari apostar per la joventut, ja que és un dels sectors més afectats per la pandèmia, i “també per la precarietat que patien des d'abans”.

L'objectiu, segons explica Nico Calabuig, és construir un programa estable de caràcter formatiu, orientat a joves estudiants majors d'edat, que puguen obtindre experiència professional treballant en el sector públic local, amb tasques i funcions relacionades amb els estudis que estiguen cursant.

Per la seua banda, la regidora i portaveu adjunta, Paloma Alberola, basant-se en els últims exercicis pressupostaris, explica que l'Ajuntament d'Ontinyent podria assumir econòmicament un programa com aquest.

A més, Alberola ha subratllat que el programa suposaria un gran benefici per a les dues parts: la joventut accediria a oportunitats formatives més atractives, i el consistori podria nodrir-se “del talent i les ganes” de les persones que s'incorporaren.