El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís porta a les Corts el debat sobre les carreres de motos a la Carrasqueta

Arxiu. Imatge genèrica de motoristes en la Carrasqueta

Des de col·lectius implicats demanen que no es clave a tots els moters en el mateix sac i es tinga en compte també en el debat públic que també es tracta de potenciar l'interior de la província com destinació turística en moto. 
 

La portaveu de Compromís Aitana Mas, ha registrat una proposició no de llei on insta a les tres administracions, Generalitat, Estat, i Ajuntaments afectats, a incrementar i coordinar la vigilància policial. També reclamen mesures a la carretera que desincentiven "la pràctica d'imprudències".

A finals de maig es patiren en tan sols una setmana cinc accidents de trànsit en la Carrasqueta, i el debat sobre les carreres de motos ha tornat a posar-se damunt de la taula. Des de Xixona l'alcaldessa ha demanat més control policial; i des de l'altra punta de les comarques alerten que els controls policials traslladen les carreres a la seua zona. També tenim a part dels moters que demanen que no es clave a tots en el mateix sac, i recorden que en la província es promociona l'interior com a destinació turística per al conegut com Slow Driving. Demanen que es perseguisquen les infraccions, però que açò no es convertisca en una persecució al sector moter en general. 

Doncs bé, la qüestió traspassa les fronteres comarcals i arriba a les Corts, amb una proposició no de llei presentada per la portaveu adjunta Aitana Mas. En ella, insta a totes les administracions responsables a enfortir el control en les carreteres de la Carrasqueta. Consideren que es tracta d'un "problema enquistat i ha transformat aquest paratge del terme de Xixona en un vertader circuit barat per a pràctiques motociclistes temeràries, que fins i tot n'arriba a l'Alt de Tibi, el Maigmó i la carretera de La Torre de les Maçanes".

Compromís també demana que s'inste a la conselleria d'obres públiques, com a titular de la carretera afectada, la CV-800, a implementar mesures que desincentiven "la pràctica d'imprudències al volant".

"No pot ser un espai com aquest paratge es convertisca cada cap de setmana en un circuit on motociclistes irresponsables es dediquen a fer carreres i altres tipus d'imprudències mentre l'única despesa econòmica que fan és la del combustible. Hem de conjugar unes pràctiques per a l'ús col·lectiu del paratge i que la població puga circular i gaudir de la Carrasqueta i el seu voltant sense tindre la sensació de perill constant", conclou Aitana Mas.