El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís portarà al plenari la necessitat d'un confinament i mesures més contundents a Alcoi

El pròxim plenari ordinari no està previst fins al 5 de febrer, però amb l'anunci Compromís vol forçar a l'Ajuntament a prendre decisions. La idea és que Alcoi demane tant al govern autonòmic com nacional mesures més contundents per a frenar els contagis. 

Entre les mesures que proposa Compromís està la suspensió de l'activitat hostalera, turística i d'oci, així com de tot el comerç no essencial de més de 800 metres quadrats. També proposen avançar el toc de queda a les 20 hores. Tot ha d'anar acompanyat, diuen des de Compromís, d'un fons d'emergència per a pal·liar els danys en els sectors afectats. Compromis presenta aquesta moció també en altres ajuntaments afectats, com Castelló de Rugat. 

Màrius Ivorra, portaveu de Compromís Alcoi, ha explicat ARAMULTIMÈDIA que l'objectiu de presentar la moció al plenari és forçar al consistori a dir alguna cosa, ja que les peticions que han fet per altres vies no han tingut èxit. Considera que tot i que l'Ajuntament no té potestat per a prendre certes mesures, sí que pot demanar als governs autonòmic i nacional que les prenguen. 

A continuació, podeu llegir el comunicat íntegre enviat per Compromís Alcoi.

 

 

 

Compromís per Alcoi planteja davant el plenari l'adopció d'un confinament i mesures més contundents per fer front a la Covid-19

 

Compromís registra una moció al plenari d'Alcoi perquè l'Ajuntament sol·licite de manera formal al Govern d'Espanya, al President de la Generalitat Valenciana i a la Consellera de Sanitat l'adopció de majors mesures davant les "preocupants xifres de contagis a Alcoi, a la nostra àrea de Salut i a tot el País Valencià".

Compromís presenta una moció davant el plenari d'Alcoi mitjançant la qual proposa sol·licitar al President de la Generalitat Valenciana, a la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública i al Govern d'Espanya la necessitat d'adoptar mesures més dures per fer front a la pandèmia davant les "preocupants xifres" que s'han conegut els últims dies. El grup municipal Compromís considera indispensable la necessitat de prendre mesures més restrictives des que els casos van començar a despuntar al territori valencià durant el mes d'octubre i, també, davant els ponts i les festes del mes de desembre.

El portaveu de Compromís Màrius Ivorra ha assegurat que davant esta situació "cal prendre mesures contundents i valentes per a frenar els contagis, preservar vides, evitar el col·lapse del sistema sanitari i garantir el procés de vacunació. És per això que proposem davant el plenari sol·licitar a l'administració estatal i autonòmica mesures més contundents per al nostre poble i per al País Valencià".

Compromís planteja la suspensió de l'activitat de l'hostaleria, dels establiments turístic, hotelers i d'oci, els centres comercials i establiments comercials no essencials de més de 800 metres quadrats i limitar-ne l'activitat a espais d'igual o inferior tamany. Suspendre espectacles i activitats sense programació estable que impliquen acumulació de persones a l'entrada i a l'eixida, prohibició de les reunions de no convivents, exceptuant-ne les cures i la criança, i confinament nocturn a les 20:00 hores amb les excepcions que marca l'actual normativa.

Conscients de la gravetat de les restriccions, Compromís demana al govern de l'estat un fons d'emergència covid per a pal·liar els efectes econòmics del tancament en els sectors esmentats. "Sense salut no hi ha economia, però no podem deixar milers de persones sense ingressos dels seus negocis, cal que el govern estatal actue per no deixar ningú enrere" afirmen des del grup municipal.

En este sentit Compromís proposa que estes ajudes estiguen vinculades al manteniment dels llocs de treball, els drets laborals i el manteniment del treball autònom amb una bonificació de quotes a la Seguretat Social proporcional al percentatge de suspensió de l'activitat de l'empresa per a pal·liar els efectes econòmics.

Des del grup municipal han afegit que "des de Compromís entenem que la dicotomia salut vs. economia és una dicotomia falsa perquè com estan apuntant tant la ciència com també les dades econòmiques, sense salut no n'hi ha economia".

Respecte a les mesures que son competència directa de la Generalitat Valenciana, Compromís proposa que mentre el Govern d'Espanya no decrete les mesures anteriorment esmentades, el President i la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública haurien de mantindre l'activitat dels serveis públics, l'activitat educativa com a servei essencial i modificar les resolucions i decrets per adoptar mesures més contundents que eviten l'augment de contagis.