El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís presenta al ple diverses propostes de reparació i l’actualització del Pla d’Acció Comercial

El partit valencianista ha explicat que presentarà al pròxim ple un prec per a la reparació de voreres de pont de la Petxina, un Prec per a la reparació, revisió i sol·licitud d'informació sobre esllavissaments de la Beniata i l’eliminació de Ailanthus dels fonaments dels ponts històrics.

També presentaran un prec per a demanar que s'actualitze el Pla d'Acció Comercial al considerar que aquest document ha de ser presentat amb més freqüència per a que les polítiques siguen útils.

Ja ha anat anunciat el descontent en alguns dels temes que pròximament presentarà al ple, com per exemple la inspecció de la Beniata per evitar solsides o l’eliminació d’un arbre d’espècia invasora.

El partit valencianista ha explicat que presentarà al pròxim ple un prec per a la reparació de voreres de pont de la Petxina. El pont de la petxina mostra des de fa mesos problemes dues voreres del pont. Les pastilles de formigó de les voreres van desapareixent i queden forats que poden provocar caigudes i lesions als vianants. Des de Compromís sol·liciten a la regidoria d'obres que repare aquesta vorera tan aviat com siga possible, per evitar molèsties als vianants.

També presentaran un Prec per a la reparació, revisió i sol·licitud d'informació sobre esllavissaments de la Beniata i projecte presentat. En maig es parlava de dues opcions per a l'estabilització de la Beniata, i en la passada visita del President de la Generalitat es va parlar de la construcció del Conservatori de Música al solar de Maquinària Ceres.

A hores d'ara no hi ha hagut cap moviment a la zona des que es va obrir un carril al trànsit de la Beniata. Així que des de Compromís volen saber quines accions a realitzat el govern per assegurar que no torne a passar altra vegada una solsida, en quin punt està el projecte del Conservatori, i sol·licitem una inspecció detallada de la zona abans de les pluges de tardor i un seguiment, fins a l'inici de la construcció del centre projectat.

El següent prec és per demanar l’eliminació de Ailanthus dels fonaments dels ponts històrics. Açò va reduint la capacitat de resistència dels ponts i de no eliminar-les en els primers anys de vida de la planta el cost de reparació dels danys produïts es multiplica exponencialment, poden comprometre la integritat del pont.

I per últim, presentaran un prec per actualitzar el Pla d'Acció Comercial. El PAC és una eina que mostra les dades existents sobre l'oferta comercial, identificant les possibles mancances i proposant les solucions més idònies que, aplicades de forma progressiva, afavorisquen un equipament ajustat a la demanda existent. Aquest document va ser confeccionat ara fa 11 anys. Durant aquest període les zones comercials han evolucionat i han canviat, no sols per les obres o canvis realitzats, també per la pandèmia i canvi d'hàbits de consum. Des de Compromís consideres que “Aquest document sobre el qual es confeccionen les polítiques municipals a l'àmbit comercial, ha de ser actualitzat més sovint perquè les polítiques municipals siguen útils”.