El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís proposa una compra massiva de mascaretes per als alcoians

Imatge genèrica de mascareta

El portaveu de Compromís Màrius Ivorra proposa organitzar una compra massiva a empreses de la comarca que han reconvertit la seua producció, per assegurar un abastiment de mascaretes a tota la població. 

La recomanació oficial ara per ara de les autoritats sanitàries espanyoles, tant en l'àmbit nacional com autonòmic o local, és que no cal portar mascareta si no presentes símptomes. Però sembla que canviaran d'opinió després de comprovar-se en altres països que sí que són efectives per a reduir la distribució del virus per part de persones asimptomàtiques.

Si es fa realment aquest canvi de premisses, tindrem un segon problema, la falta de material. Per això des de Compromís Alcoi volen previndre-ho organitzant ja una compra massiva a empreses de la comarca. Màrius Ivorra diu que "cal avançar-se i preparar el proper pas a realitzar. Estem veient com està parlant-se del fet que una vegada acabat el confinament, es podrà eixir al carrer amb mascareta, tal com han fet a la xina. Però aquest pas sols es podrà donar assegurant que hi ha mascaretes suficients per a la població". 

Ivorra recorda que moltes empreses comarcals s'han reconvertit per adaptar la seua producció als nous materials que ara es necessiten, i creu que "el govern de Toni Francés ha de ser diligent i ficar-se a treballar ràpidament per a aconseguir aquestes mascaretes per als alcoians que ho necessiten". "Després de tantes setmanes sense ingressos, hi ha moltes famílies alcoianes que no poden realitzar aquesta despesa, que per altra banda, serà fonamental (si tot va com sembla que anirà) per poder eixir a treballar, o per medicaments, o menjar. És per això que pensem que l'Ajuntament d'Alcoi haurà d'assegurar la distribució de mascaretes a la població", conclou Ivorra.