El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís proposa unió entre comarques per a recuperar la indústria festera

El portaveu de Compromís Alcoi explica que els artesans i indústries de la festa treballen en tot el territori valencià i s'ha de buscar solucions a escala de territori valencià. I Alcoi, diu Màrius Ivorra, ha de "liderar la recuperació de la indústria festera". 

Aquest 14 de maig s'ha fet oficial: no hi haurà festes de Moros i Cristians a Alcoi en el 2020. I una de les primeres conseqüències que es posa damunt la taula és què passa amb tots els artesans i indústries que treballen sobretot per a les festes, no sols les d'Alcoi, sinó la de tots els pobles on s'han suspés. El portaveu de Compromís Alcoi, Màrius Ivorra, diu que artesans i indústries "no estan circumscrites a la seua població, i és lògic pensar que la solució ha d'estar a escala del territori valencià". Per això demanen la creació d'una Mesa Intercomarcal amb els afectats, per consensuar les ajudes i accions tant en l'àmbit municipal com des del Consell.

Màrius Ivorra diu que el sector faller o foguerer ja reballen conjuntament en aquest sentit, i "a Alcoi, com a referent de les festes de Moros i Cristians no podem quedar enrere i hem de liderar aquest mecanisme de recuperació de les indústries festeres, que per altra banda son part fonamental de la nostra trilogia més coneguda i admirada".