El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís reparteix carbó al govern d’Alcoi per qüestions com la licitació del servei de l’aigua

Ivorra: "És important recordar que la ciutadania també pot donar-los carbó si no fan les coses ben fetes”.

El grup polític assegura que Alcoi ha de pagar una mult de 3 milions d'euros per defectes i problmes en la recollida de brossa i que encara no hi ha un pla general d'ordenació urbana. A més, denuncien que el pròxim divendres han de votar al plenari l'aprovació de la licitació del servei d'aigua en base a un informe ple de dades errònies.

Les joventuts de Compromís, Joves PV, i Compromís s’han unit este matí a les portes de l’Ajuntament per a repartir carbó al govern municipal després, segons explica el portaveu del partit Marius Ivorra, “d’un any d’incompliments, de promeses no portades a terme i d’inneficiencia per part del govern”.

Ivorra assegura que els ciutadans deuen poder donar carbó quan hi ha qüestions que reivindicar com els drets de tots els alcoians: “Després de que ens hagen multat i tindre que pagar tots els alcoians 3 milions d’euros pels defectes i problemes de la recollida de la brossa, després del problema que continuem encara arrastrant del pla general d’ordenació urbana. De no tindreun projecte real i clar de ciutat. És important recordar que la ciutadania també pot donar-los carbó si no fan les coses ben fetes”.

Samuel Medina, Secretari local Joves PV  ha explicat que “Des de Joves PV Alcoi vam llençar esta acció en estes dates, que en Alcoi se celebren de manera important i volíem denunciar les problemàtiques de la ciutat, i sobre tot les problemàtiques que té per als joves. Uns joves que estem abocats a la precarietat laboral, que en la nostra ciutat no tenim oportunitats de futur ni oportunitats laborals dignes i que hem de migrar i fugir de la ciutat perquè no podem treballar ací. Una joventut que no podem accedir a una vivenda digna, que no podem comunicar-nos amb les grans ciutats perquè tenim un tren que és una vergonya. I en definitiva totes les problemàtiques que portem arrossegant fa molt de temps a la nostra ciutat i que hem vist com el 2021 ha sigut de nou un any perdut perquè no s’han posat solucions a totes estes qüestions que denunciem. Per tot això ho hem volgut posar damunt de la taula. Creem fermament que Alcoi mereix futur”.

Elisa Guillem, Regidora de Compromís Alcoi, ha assegurat que una de les raons principals per donar carbó és que des del govern es demana que el pròxim plenari, de divendres 7 de gener, es vote a favor de la licitació del servei de l’aigua: “Tot açò es demana a partir d’un informe que ha fet una empresa, que en estos moments està imputada. I sobretot un informe que dona moltes dades que no estan clares i que són sesgades. Per tant, no podem permetre que Alcoi torne a hipotecar un servei com l’aigua, un servei de tots els alcoians durant 20 anys més, a partir d’un informe amb unes dades que no son clares. Demanem que es pare esta votació, que fem les coses bé, perquè l’aigua, la brossa i el transport públic, són els tres grans contractes que té el nostre poble. És lo suficientment importants i seriós com per a fer-ho tranquil·lament”.