El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís, satisfet d'haver aconseguit "criteris objectius" en el repartiment de diners als pobles

Els pobles de l'Alcoià i el Comtat rebran 3 milions d'euros del Fons d'Inversions, que s'han distribuït per criteris de superfície i població. Gerard Fullana, diputat de Compromís, diu que és un acord aconseguit del govern provincial a canvi del seu suport en els pressupostos. També es reconfigura el Pla d'Obres que passa a dir-se Planifica i dóna més autonomia als xicotets municipis.

Gerard Fullana, diputat de Compromís a la Diputació d'Alacant, ha explicat a les nostres comarques l'acord amb què han arribat amb el govern provincial a canvi del seu suport en els pressupostos: un decàleg on s'inclou canvis de criteris, noves subvencions mediambientals o modificacions en el pla d'obres.

El pla d'inversions sostenibles, eixe que des de la Diputació esgrimeixen com a raó per a no participar en el Fons de Cooperació de la Generalitat, suposarà una inversió directa de 3 milions d'euros a les comarques. Però aquest pla, que en els últims anys es repartia "de manera discrecional", segons Fullana, ara es farà per "criteris objectius de superfície i població". Així, s'ha fet un repartiment que va des dels 67.000 euros per a l'Alqueria d'Asnar, fins als 152.000 per a Alcoi.

També modificacions en el pla d'obres, que passa a dir-se Planifica. Els ajuntaments sabran, des de primera hora, de molts diners disposaran cada any, també amb criteris objectius, i podran utilitzar-lo de manera lliure fins a 3 grans obres. Per als pròxims tres anys hi ha previst 100 milions d'euros, dels quals vora 18 milions serien per a la comarca de l'Alcoià i el Comtat.

I el decàleg inclou altres punts, com diners directes per executar plans d'incendis, programes d'estalvi energètic, de millora de massa forestal, o la possibilitat de passar a la diputació factures de manteniment d'escoles. També s'inclou la redacció i execució d'un projecte de millora per a la via verda del tren Xitxarra.