El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís torna a demanar que s'ajude psicològicament a les vora 15.000 persones que es troben a soles en Alcoi

  • Compromís afirma que la soledat no volguda pot tindre seriosos efectes psicològics sobretot en les persones grans, i més ara en la situació en la qual ens trobem.

Compromís demana el compliment dels acords plantejats sobre la soledat no volguda, ja que pot tindre un efecte devastador en la salut, el benestar i la qualitat de vida de les persones grans, especialment en temps de COVID.

El 28 de gener de 2019 l'Ajuntament d'Alcoi va aprovar una moció institucional per lluitar contra la solitud no volguda. Posteriorment, al juliol Compromís va preguntar per l'estat dels acords al ple de juliol de 2019.

Segons Elisa Guillem, regidora de Compromís Alcoi, "el problema no és un altre que la no posada en marxa dels acords signats als plenaris, les idees són bones però, o no s'arriben a posar en marxa o es tarda massa temps. Parlem d'un problema emocional molt gran que cada vegada afecta a més gent i que, si hagués estat implantat a la nostra ciutat els efectes psicològics de la pandèmia per a molts dels nostres veïns/es haurien sigut molt menors".

Des de Compromís afirmen que la soledat no volguda pot tindre seriosos efectes psicològics sobretot en les persones grans, i més ara en la situació en la qual ens trobem.

Observant unes xifres de 2017, podem vore que a Alcoi actualment n'hi ha més de 15.000 persones de més de 60 anys. Compromís pensa que "són unes dades més que suficients per a saber que la necessitat de pal·liar aquest problema és urgent, tal vegada si s'hagués començat al moment pactat al plenari, hauríem tingut una xarxa ben formada que ens hagués ajudat moltíssim durant els mesos de confinament". Per a la regidora "tenim clar que l'administració és lenta però, no ho pot ser tant, a vegades es tarden anys a poder veure un acord realitzat, o simplement no es fa i acaba a un calaix oblidat després de diversos governs i legislatures, hem de ser més efectius a l'hora d'implantar les mesures que milloren la vida de la nostra ciutat".