El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís vol portar el tren fins a Ibi

L'actual línia ferroviària Alcoi-Villena podria incloure en el futur a Ibi dins del seu recorregut. Aquesta és la promesa feta per Compromís de cara a les pròximes eleccions generals, i encara que entenen que "no es realitzarà de manera immediata", ho consideren "imprescindible per a la supervivència de la indústria i societat iberuda".

L'objectiu seria doncs que aquesta línia de tren comunicaria els ports de València i Alacant amb Ibi en el transport de mercaderies, i el transport de persones mitjançant una línia de rodalia que podria portar els iberuts a València, Alacant o Madrid sense haver d'usar el cotxe.

Ignasi Candela, candidat de Compromís al Congrés per Alacant, ha reconegut públicament que portarà a Madrid les reivindicacions de les nostres comarques en matèria ferroviària, no solament de la creació del trajecte Alcoi-Ibi-Villena, sinó també de la històrica demanda de millora de la línia Alcoi-València.

Des de Compromís Ibi asseguren que aquesta reivindicació és una lluita del seu alcaldable, Fèlix Moreno, fins i tot d'arribar a l'ajuntament en 2015. Es congratulen a la formació d'haver portat a l'agenda d'inversions valenciana aquesta futura línia de tren, que tal com reconeixen "era impensable en el passat".