El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís vol que la passarel·la de la Via de Cocentaina s'incloga en els pressupostos generals de l'Estat

El regidor Jordi Pla i el senador Jordi Navarrete, tots dos de Compromís, visiten la zona on s'ha de construir la pasarel·la

Han presentat una esmena i animen a tots els diputats de les comarques a donar-li suport

La passarel·la entre el polígon de La lleona i el túnel del Ferrocarril a Cocentaina és important per a tots els partits, que s'afanyen a buscar vies de finançament. Si fa poc els socialistes anunciaven que se sumarien al Pla d'Obres de la Diputació, ara des de Compromís expliquen que presentaran una esmena als pressupostos generals de l'Estat perquè Foment es faça càrrec d'aquesta obra.

I per a aconseguir-lo, ha presentat una esmena als comptes de l'Estat on demanen que s'incloga una partida per a construir aquesta passarel·la entre el polígon de la Lleona i el túnel del Ferrocarril. I és que per a Jordi Pla, regidor de Compromís a l'Ajuntament de Cocentaina, ha de ser el Govern qui faça aquesta "inversió necessària, ja que fou el mateix Ministeri de Foment qui va destrossar la Via".

Jordi Pla explica que "Cocentaina mereix tindre una Via en condicions per a tota la gent que practica esport, eixint a caminar, córrer o amb bicicleta, i per això presentem aquesta esmena als Pressupostos Generals de l'Estat. Ja ha arribat l'hora de tindre la passarel·la i sobretot, que aquesta inversió no recaiga en fons municipals dels habitants del nostre poble i que aquesta construcció la pague el Ministeri de Foment que fou el responsable de la seua destrucció". Pla a més insta a tots els diputats de les nostres comarques a acceptar aquesta esmena al Congrés.

Recordem que la passarel·la de la Via és una reivindicació de l'Ajuntament de Cocentaina, i que els diferents partits polítics treballen per aconseguir finançament. Des del grup socialista al consistori anunciaren fa poc que s'acollirien al Pla d'Obres i Serveis de la Diputació d'Alacant per al 2018.