El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compte enrere per a la construcció del nou Bosco

Una representació de la comunitat educativa del CEIP Sant Joan Bosco va estar present al Plenari Municipal./ Aj. Cocentaina

Cocentaina, com altres municipis valencians, s'ha acollit al Pla Edificant de la Conselleria per tal de fer efectiva la unificació del Bosco i per a millorar l'accessibilitat del Real Blanc

L'Ajuntament de Cocentaina accepta, per unanimitat, la delegació provisional de competències per part de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana per a iniciar la licitació de les obres de construcció del nou CEIP Sant Joan Bosco.

Amb aquesta acceptació de les competències autonòmiques, s'inicia la Fase 3 del Pla Edificant, mitjançant el qual l'Ajuntament de Cocentaina assumeix les tasques administratives per a licitar el projecte de la construcció. Aquesta licitació ascendirà als 6.055.125,03 euros. Durant aquest 2018 començarà la redacció de l'estudi geotècnic i del projecte bàsic, i s'espera que l'obra estiga finalitzada per complet a principis del 2022.

Així ho va decidir tota la corporació municipal durant el Plenari celebrat aquest dimecres, tornant així a la senda del consens després que durant alguns mesos formacions com el Partit Popular i el Col·lectiu-Compromís 03820 manifestaren la seua negativa al projecte previst: iniciar des de zero la construcció d'un nou centre unificat als terrenys de l'actual Bosco II. Per la seua part, l'alcaldessa de Cocentaina, la socialista Mireia Estepa, manifestava després del Plenari que aquest era un “dia històric” per al municipi: “És el moment d'agrair a totes aquelles persones qui durant més de 29 anys han estat al peu del canó i lluitant sense treva per aconseguir el que ara tenim més prop, la unificació del Bosco”.

 

Als terrenys del Bosco II es construirà la nova escola unificada.

 

Part de la comunitat educativa del Bosco, com veiem a la fotografia que acompanya a la notícia, va estar present durant el debat plenari. A aquest respecte, Mireia Estepa destacava que “estem segures que açò, la seua presència, ha fet pressió entre els qui havien votat anteriorment en sentit negatiu al projecte. Precisament, durant tot aquest temps el que s'ha fet ha sigut escoltar a tota la comunitat educativa qui, amb el suport de diversos experts que ens han ajudat molt, han insistit que el trasllat als terrenys del Bosco II i la construcció d'un nou centre era la millor solució possible”, afirmava Mireia Estepa.

Per últim, l'alcaldessa i regidora d'Educació de Cocentaina ha explicat s'inicien uns anys molt complicats per a l'Ajuntament contestà, ja que la càrrega de feina administrativa serà molt major. Però, deia, "estem convençudes que aquesta feina extra no ens pesarà, ni als i les tècniques ni per descomptat a nosaltres des de l'equip de Govern. Hem de celebrar aquest nou pas però sobretot posar-nos a treballar sense descans perquè el patiment d'eixes més de 350 famílies, i tantes altres del nostre poble, tinga data de caducitat”.