El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Compromís Alcoi es queixa que els teatres de la ciutat no programen en valencià

Funció teatral al Teatre Calderón / Facebook Teatre Calderón

La formació valencianista es mostra preocupada davant la gestió de la programació cultural d'Alcoi quant a espectacles escènics es refereix. Demanen més funcions en valencià i una major informació sobre la programació d'enguany.

La regidora de Compromís Alcoi, Begonya Domenech, assegura que després de donar una ullada al web del Teatre Calderón s'aprecia que "no hi ha cap possibilitat d'esbrinar quina serà la programació per als pròxims mesos. Sols hi podem trobar un avançament d'unes obres, que ja sabien des de la temporada passada". Recorden a més que en aquest avançament no apareix cap espectacle en valencià, una realitat que segons Compromís no permetria "aprofitar la gran tradició teatral de la nostra ciutat".

Domenech també apunta a la recomanació que des de l'Oficina de Drets Lingüístics s'ha enviat a la regidoria de Turisme d'Alcoi perquè introduïsca el valencià a les seues publicacions a xarxes socials. Segons sembla, les publicacions d'aquesta regidoria en Twitter o Instagram sols estan en Castellà, i malgrat que van ser avisats d'aquest fet contra els drets lingüístics dels valencians, des de la regidoria no han fet cap intenció d'introduir el valencià a les citades publicacions. Així és almenys com ho veu Compromís Alcoi a través d'un comunicat de premsa.