El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Comunicat de Compromís per Muro sobre la Junta de Portaveus i les mesures locals per la COVID-19

Comunicat de Compromís per Muro. Versió íntegra

Compromís Muro planta al govern municipal en la Junta de Portaveus

Portem demanant la creació d'una comissió Especial d'emergència Social i econòmica per pal·liar la crisis del covid-19 des del 7 d'abril

 

Els regidors de Compromís Murohem decidit plantar al govern municipal en la assistència a la junta de portaveus convocada per a dijous 4 de matí perquè considerem que ha estat un "paripé", ja que tot seguit ja estava convocada la roda de premsa per a anunciar les propostes del govern municipal per pal·liar la crisis provocada pel covid-19., on no se'ns ha donat cap participació als membres de l'oposició.

No creiem que una junta de portaveus siga el lloc adequat per a presentar una bateria de propostes per a dinamitzar l'economia d'un poble i menys per a consensuar res, sense assistència tècnica.

Des de Compromís hem demanat tres vegades, des del 7 d'abril, la creació d'una comissió especial d'emergència social i econòmica i se'ns ha obviat i ningunetjat, i considerem que ja hi ha prou!. L’excusa va ser que tècnicament no era viable. Per a contrastar aquesta resposta de l’Alcalde vam demanar conjuntament amb els regidors socialistes un informe jurídic que corroborava que per suposat que era viable la seua creació.

El Grup Municipal Compromís Muro hem treballat per fer propostes pro-actives per tal de minimitzar els greus efectes de la crisi econòmica i sanitària, de fet les vam presentar el 7 d’abril per registre, un total de quinze mesures per a les àrees d'hisenda, serveis socials, i promoció económica. D’aquestes propostes vam aprovar dues a l’últim plenari extraordinari, on vam deixar palés la necessitat d’aprovar més mesures urgents, donada la gravetat de la situació actual, i fins hui no se'ns havia requerit per a cap reunió més.

Volem denunciar que aquest govern no vol la nostra col·laboració i participació, i que la seua intenció des del primer minut es aconseguir la invisibilitat dels membres de l'oposició.

No obstant, des de Compromís continuarem treballant com ho estem fent des dels inicis de la legislatura amb propostes coherents i denunciant la inacció de l'actual govern municipal.